Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Топ-5 можливостей сучасних смартфонiв

Топ-5 можливостей сучасних смартфонiв

Давно минули ті часи, коли мобільний телефон використовувався виключно, як інструмент для зв’язку. За сорок років свого існування він перетворився з дорогої диковинки в невід’ємний атрибут нашого повсякденного життя - смартфон. Та й сьогодні важко знайти людину, яка б ніколи не користувалася цим пристроєм.

Крім поширеності, зміни торкнулися також і технічних можливостей: на даний час за обчислювальною потужністью деякі моделі смартфонів можна порівняти з повноцінними комп'ютерами. Ознайомитися з можливостями та дізнатися актуальні ціни на смартфони можна на price.ua - тут представлений сучасний каталог моделей, їх властивості та функції. А скільки новітніх сенсорів та датчиків приховано в сучасних смартфонах! І це часом наділяє їх абсолютно несподіваними можливостями та відкриває нові шляхи використання.

 

1. Прийом платежів

Спеціальні мобільні платіжні системи представляють собою революційний спосіб прийому платежів. Завдяки мобільності смартфону цей додаток дозволяє здійснювати оплату пластиковими картками в будь-який час, в будь-якому місці.

Це працює таким чином: покупець та продавець мають бути зареєстровані в системі. Картка проводиться через карт-рідер, який вставляється в аудіовихід смартфона. Далі через Інтернет інформація передається до банку. Продавець може побачити фото покупця та переконатися, що це дійсно його картка, і покупець підтверджує переказ, а також може відправити собі чек на електронну пошту або через sms.

 

2. Контроль показників здоров’я

Справжній бум відбувається в світі додатків, які стежать за показниками здоров'я я людини. Смартфон може використовуватись, як міні-діагностичний центер. Завдяки наявності датчика прискорення смартфон обчислює, скільки кроків зробила людина, сенсор атмосферного тиску може встановити, на скільки метрів при цьому піднявся чи опустився власник телефона, скільки витратив калорій тощо.

Деякі моделі мають можливість міряти пульс - за допомогою спеціального вбудованого датчика, або через додаток, який змушує спалах камери просвічувати капіляри, що потім використовується для вимірювання кількості їх пульсації.

 

3. Універсальний пульт дистанційного керування

Деякі смартфони оздоблені інфрачервоним портом, який дозволяє передавати інформацію зі швидкістю до 115 кБіт/сек на відстань - близько 3-5 метрів. Зараз ряд постачальників програмного забезпечення пропонують програми, які застосовують цю можливість з метою використовувати девайс в якості універсального пульта.

 

4. Визначення особливостей навколишнього середовища

За допомогою різноманітних насадок камера пристрою може набувати функції мікроскопа або телескопа. А якщо придбати спеціальний комплект сенсорів, то взагалі вийде повноцінна міні-лабораторія. За допомогою неї можна міряти температуру, тиск, вологість і навіть радіаційний фон. Існують сенсори електромагнітного поля.

 

5. Радіоняня
Після встановлення на мобільний пристрій спеціального додатку ваш смартфон почне пересилати «живе» аудіо та відео через Wi-Fi з'єднання, що може забезпечити батькам додаткову можливість спостереження за дитиною.

Зачекайте будь ласка...