Виберіть автора за першою буквою його прізвища


10 скандальних книг

10 скандальних книг

Ці книги викликають ненависть, відразу, страх і ... щирий інтерес.

 

1 . Джованні Боккаччо , «Декамерон» (1348-1351)

Збірник Боккаччо складається зі ста новел, більша частина яких присвячена любовним історіям - непристойним, забавним і навіть трагічним. Церква різко засудила «Декамерон» як аморальну книгу. Сьогодні її можна знайти в будь-якій бібліотеці.

 

2 . Маркіз де Сад, «120 днів Содому» (1785 )

Письменник, увійшов до списку «проклятих», працював над рукописом в Бастилії, будучи ув'язненим за спокушання молодих дівчат. Значну частину книги займають сцени насильства, некрофілії, інцесту, садизму , педофілії та скотолозтва.

 

3 . Адольф Гітлер, «Майн кампф» (1925)

Книга, яку знищують, книга, яку шукають, книга, яка незмінно викликає масу суперечок. У ній поєднуються автобіографічні уривки та описи ідей націонал-соціалізму. У Росії «Майн кампф» внесена до списку екстремістських матеріалів.

 

4 . Борис Віан, «Я прийду плюнути на ваші могили» (1946)

Сюжет заснований на жорстокій помсті метиса за лінчування його темношкірого брата, який доглядав за білою жінкою. Роман так би й залишився непоміченим, якщо б один мораліст не подав на автора до суду. Судовий розгляд привернув увагу громадськості, що вплинуло на збільшення об'єму продажу книги. У 1959 році Віан прийшов на прем'єрний показ екранізації своєї книги, але за десять хвилин втратив свідомість і помер по дорозі в лікарню.

 

5 . Джордж Оруелл , «1984» (1949)

Найвідоміший роман-антиутопія Оруелла піддавався різній критиці з моменту свого виходу в світ. Зокрема, книгу звинувачували в блюзнірстві, аморальності і недоречній сексуальності. У СРСР її не можна було знайти аж до 1988 року: вважається, що опис тоталітарного ладу в романі було «списано » з соціалістичних країн, а також з гітлерівської Німеччини.

 

6 . Володимир Набоков , «Лоліта» (1955)

Роман про чоловіка і 12 - річну дівчинку називали порнографічним, «брудним» твором. Набоков, побоюючись скандалу, хотів друкувати книгу під псевдонімом, але передумав. Зараз роман активно видається.

 

7 . Борис Пастернак , «Доктор Живаго» (1957)

Роман, заборонений в Радянському Союзі за критику партії більшовиків, був виданий за кордоном у 1957 році. Тільки через 31 рік його змогли прочитати і наші співвітчизники. За цей твір Пастернаку вручили «Нобелівську премію» , проте він був змушений від неї відмовитися через тиск громадськості.

 

8 . Ентоні Берджесс , «Механічний апельсин» (1962)

Насильство, жорстокість і бруд американських вулиць знайшли відображення на сторінках скандально відомого роману. Всі ті, хто хотів відсторонитися від реальності і замкнутися в своєму власному світі, наче поринули в ополонку з крижаною водою: настільки реалістично описані сцени насильства. Цей твір змусив батьків задуматися про те, що роблять їхні діти, коли залишаються самі.

 

9 . Курт Воннегут , «Бійня номер п'ять, або Хрестовий похід дітей» (1969)

Під час Другої світової війни Біллі Пілігрим , простий американський солдат , потрапляє в полон до німців. Там він живе на старій бійні, де стає свідком безглуздих жертв, насильства, страждань і всепоглинаючого зла. У США книга була заборонена.

 

10 . Брет Істон Елліс , «Американський психопат» (1991)

У книзі розповідається про життя Патріка Бейтмена - процвітаючого бізнесмена, який живе в розкішній квартирі в благополучному районі і збирається одружитися на багатій дівчині. Все було б добре , якби після роботи Бейтмен не вбивав бомжів, повій, друзів і подружок. У 2000 році історія серійного вбивці була екранізована.

Зачекайте будь ласка...