Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Погляд в майбутнє - ідеї з літературних творів

Погляд в майбутнє - ідеї з літературних творів

1.Навушники 
Перша згадка про такий популярний зараз предмет, як навушники-крапельки, з'явилася у відомій книзі Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом". Він їх описував, як маленькі «мушлі», щільно вставлені у вушну раковину. Роман був виданий в 1953 році і навушники, які використовувалися в той час, були зовсім не схожі на мушлі.

 

2. Атомна бомба
Таке словосполучення як «атомна бомба» першим використовував інший відомий письменник. Це був Герберт Уеллс, твір називався «Звільнений світ». Особливо цікаво те, що бомба була вперше застосована в 1945р, в кінці Другої світової війни, а книга була написана в 1913р. за кілька років до початку Першої світової війни.

 

3. Бійцівський клуб.
Чак Паланік з його відомим «Бійцівським клубом» придумав організацію, в якій люди в бійці виражали емоції. Ця ідея стала такою популярною, що в багатьох містах світу після виходу фільму були засновані аналогічні клуби. Чимало таких клубів і донині існують, як підпільні, так і легальні. Безперечно, ідея клубу була геніальною!

 

4. Детективні методи
Артур Конан Дойль, розповідаючи про Шерлока Холмса, дав опис багатьом криміналістичним методам, які ще не були відомі поліції. Це збір недопалків, попелу сигарет, використання лупи для вивчення місця злочину. 

 

5. Афера з відмиванням грошей
У М.В.Гоголя, у творі. «Мертві душі» описується геніальна схема шахрайства. Герой купував те, чого фактично немає. Сучасні «ліві» замовлення підрядних фірм, коли гроші виплачуються за роботу, яка виконувалася лише на папері, лише повторюють гоголівську схему.

 

6. Надлюдина
Теорія надлюдини вперше була згадана в творі «Так говорив Заратустра» Фрідріха Ніцше. Люди, відповідно до цієї теорії, не були вінцем творіння і кінцевою ланкою еволюції, а тільки сходинкою на шляху до вищої раси - раси надлюдей. Цю думку підхопив і активно просував Гітлер, стверджуючи, що надлюди це арійська раса.

 

7. Підводний човен
У відомому творі Жуля Верна «20 000 льє під водою» було описано судно нового типу - підводний човен. У далекому 1869 ідея підводного корабля була новаційною, і «Наутілус» став символом прогресу. Це ім'я стало одним з найбільш поширеним серед підводних суден, а Жюль Верн став називатися «батьком субмарин».

Зачекайте будь ласка...