Виберіть автора за першою буквою його прізвища


43% молодих американців читає книги кожен день

43% молодих американців читає книги кожен день

Метою звіту «Молоді американці і публічні бібліотеки» («Young Americans and Public Libraries»), опублікованого Pew Research Center 10 вересня, було вивчити ставлення молодих людей у віці до 30 років до бібліотек і рівень їх інформованості про бібліотечні послуги.

Близько третини (36%) опитаних у віці до 30 років заявили, що майже нічого або зовсім нічого не знають про послуги, які надає місцева бібліотека. У віці старше 30 таких було 29%.

Відсоток відвідувачів публічних бібліотек у віці 16-29 років значно знизився: станом на кінець 2013 року бібліотека відвідувало 50% опитаних, у той час як наприкінці 2012 року - 58%. У той же час зростає кількість молодих американців, що користуються сайтами бібліотек. В даний час їх 36%, а ще рік тому було 28%.

В ході опитування стало відомо і про інші звички молодих американців у віці до 30 років. 98% з них користуються Інтернетом. 90% тих, хто використовує Інтернет, користується соціальними мережами. Більше трьох чвертей молодих американців мають смартфони. У 38% є планшети, а у 24% - букрідери.

Незважаючи на доступ до нових технологій, 62% опитаних у віці до 30 років погодилися з твердженням про те, що «існує багато корисної та важливої ​​інформації, яку не можна знайти в Інтернеті» (для порівняння, у віковій групі 30 + так вважають 53%) . 88% американської молоді прочитали за останній хоча б одну книгу (старше 30 років - 79%). При цьому 43% та молоді віком до 30 років, і більш дорослих американців читають книги щодня. Крім того, 37% опитаних у віці 18-29 років прочитали за останній рік хоча б одну електронну книгу.

Як відзначає сайт The Bookseller, результати опитування Pew показують, що сучасні молоді люди «читають не рідше і навіть частіше старшого покоління». У той же час досить тривожним називають факт непоінформованості американців про послуги, які надають бібліотеки, і те, що закриття бібліотеки по сусідству зробило б вплив тільки на 19% американців у віці до 30 років.

Повну версію звіту можна знайти на сайті Pew Research Center. Нагадаємо, що, згідно з грудневим звітом центру, лише 54% дорослих американців користуються послугами публічних бібліотек.

Зачекайте будь ласка...