Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Під тихий вечір

Проза/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Під тихий вечір

Повість ,,Під тихий вечір” особливо для Галицьких відносин скорше утопія, побожні бажання, бо тяжко собі уявити, щоб у Галичині серед польського аристократичного панства була добра воля йти до українського селянина і йому допомагати, а ще більше, щоб графська родина ріднилась із українською хоч і високоінтелігентною людиною із середнього суспільного середовища. Б. Лепкий назвав цю повість „казкою”. Справді, тому що вона збудована в утопійному сенсі, як проблема і як тільки побожні бажання, щоб українська людина високо ідейна й високо моральна могла так вплинути на польську інтелігентну людину і її переродити у зовсім протилежному ставленні до народу і в повнім зближенні й перевихованні своїх поглядів та відносин до українського інтелігентного середовища, а особливо в зближенні особистих симпатій і навіть вірної на протязі многих літ любови одного до одного, — то все де справді видається казкою. Туга за ідеалом морального казкового світу, за любов’ю до ближнього, за вірою в гармонійне співжиття всіх верств українського суспільства і національних груп у їх найгуманніших взаєминах і співпраці — то ідейний лейтмотив цієї повісті Б. Лепкого, основний у цілій творчости поета.

[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Під тихий вечір txt скачати, читати Під тихий вечір jar скачати, читати Під тихий вечір fb2 скачати, читати Під тихий вечір epub скачати, читати Під тихий вечір doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено