Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Зустріч іжака і лисиці

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Одного разу їжак біг лісом, шукав собі їжі. Назустріч йому бігла лисичка. Їжак, побачивши її, миттю зіжмавсь, сховавсь в свої колючки і лежав нерухомо. Лисичка, побачивши їжака, зупинилась і почала його обнюхувать. Не раз намагалась укусити, та щоразу натикалась пикою на остюки. Потім відійшла від нього і каже: “Яка ти гарна тваринка! Я хотіла полюбуватися на тебе, а ти ховаєшся в свої колючки! Скинь геть свої остюки, ти тоді ще кращий будеш!” — “Я не звертаю уваги на те, що мої колючки іншим не подобаються, зате я нікого не боюсь, мене остюки обороняють від ворогів”. Лисичка повертілась, повертілась і побігла далі. Їжак розправився і теж подався по своїй дорозі.
Не встиг пробігти сажень з десять, як знову наткнувся на біду. Назустріч їжачкові біг вовк. Побачивши їжака, вовк зупинився. Їжак мерщій стулився у клубок, настовбурчив свої остюки і лежав нерухомо. Вовк сикнувся до їжака, хотів його в рот взяти, але поколов собі губи, відступився трохи від їжака, покрутив головою, зачхав, погладив себе лапою по морді і каже: “Я бачу: ти як дві краплини води — порося, тільки у тебе щетина дуже цупка і колюча. Від чого вона у тебе така?”

Їжак почав йому розповідати: “Та я був колись поросям, мене перед Великоднем закололи і повезли до церкви разом з паскою святить. Хазяїн, повернувшись звідти, їхав додому понад горою. Віз якось обернувся, а паска разом зі мною покотилась з гори. Хазяїн кинувся доганяти паску. Вона ж зупинилась тільки в ярочку. Хазяїн її підібрав і поклав на віз, а порося впало в бур'ян і там залишилось, бо тоді було дуже темно, так, що важко було знайти. На ту пору тією дорогою бігла лисичка і відчула запах жареного порося. Лисичка наблизилась до нього і вже хотіла схопити. А бог миттю дав йому колючу щетину і оживив його. Таким чином бог врятував свячене порося від зубів паскудної лисиці. І тепер мене, як сам бачиш, ніхто не може з'їсти, бо звірі не гідні моє м'ясо вживать, я — святий звірьок”.
Вовк розгнівався на їжака. Якби він не був колючий, так розірвав би його на шматки, а то з досади... подався далі.
Їжак мерщій розправився і побіг до своєї нори....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Зустріч іжака і лисиці txt скачати, читати Зустріч іжака і лисиці jar скачати, читати Зустріч іжака і лисиці fb2 скачати, читати Зустріч іжака і лисиці epub скачати, читати Зустріч іжака і лисиці doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено