Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Зрада сестри

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жили колись в замку поблизу чудових млинових дамб Біннорі дві королівські дочки. І засватався до старшої з них сер Уїльям, і підкорив її серце, і скріпляв свої клятви кільцем і рукавичкою. А потім побачив молодшу сестру- з обличчям ніжним, як квітуча вишня, - і серце своє віддав їй, а старшу розлюбив. І старша зненавиділа молодшу за те, що та відняла у неї любов сера Уїльяма, і ненависть її все росла день від дня, і вона все думала та ворожила, як би їй погубити сестру.

І ось в один тихий світлий ранок старша сестра сказала молодшій:

- Підемо подивимося, як входять в чудові води Біннорі тури нашого батька!

І вони узялися за руки і пішли. І коли підійшли вони до берега, молодша піднялася на великий камінь: хотіла побачити, як витягатимуть на берег туру. А старша сестра йшла за нею услід і раптом обвила її стан руками і зіштовхнула її в бурхливі води Біннорі.

- Ах, сестра, сестра, протягни мені руку! - крикнула молодша принцеса, коли вода понесла її геть. - Я віддам тобі половину всього, що є у мене і що буде!

- О ні, сестра, не подам я тобі руки! Ти помреш, і землі твої дістануться мені! Ганьба мені буде, якщо я доторкнуся до тієї, що розлучила мене з коханим!

- Сестро, так протягни мені хоч рукавичку, і я поверну тобі Уїльяма! - кричала принцеса, а потік відносив її все далі і далі.

- Тони! - відповідала жорстока принцеса. - Не торкнуся я тебе ні рукою, ні рукавичкою! Ти потонеш в чудових водах Біннорі, і милий Уїльям знову буде моїм!

І вона повернулася в королівський замок.

А молодшу принцесу потік ніс все далі, і вона то спливала вгору, то знову ховалася у воді, поки, нарешті, річка не принесла її до млина. А в цей час дочка мірошника готувала обід, і знадобилася їм вода. Ось спустився він до річки, побачив - щось пливе до дамби, і крикнув:

- Батько! Батько! Скоріше опусти стулки! Щось біле- лебідь або русалка - пливе сюди по річці.

І мірошник поспішив до дамби і зупинив важкі, страшні млинові колеса. А потім батько з дочкою витягнули з води принцесу і поклали її на берег.

Світла і прекрасна, лежала вона на землі. Перли і самоцвіти прикрашали її золоті кучері, золотий пояс стягував її тонкий стан, золота бахрома па поділі білого одягу приховувала її ніжні ніжки.

Але вона не дихала.

А поки прекрасна принцеса лежала на березі, мимо дамб Біннорі проходив мандрівник - знаменитий арфіст. Він побачив її чарівне бліде обличчя і з тих пір не міг його забути. Довго мандрував він по світлу, і її образ все стояв перед його очима.

Багато-багато днів опісля він повернувся до чудових вод Біннорі, але принцеса давно вже спала вічним сном, і він знайшов лише кості її та золоті кучері. І він зробив з них арфу і піднявся з нею на горб, що стоїть над дамбою Біннорі, і підійшов до замку, де жив король-батько.

Того вечора король і королева, їх син і дочка, сер Уїльям і весь двір зібралися в залі послухати прославленого арфіста. І ось заспівав арфіст, перебираючи струни своєї арфи, і всі - то раділи, то плакали і засмучувалися, покоряючись його бажанню. І раптом арфа сама заспівала тихим і ясним голосом; тоді арфіст замовк, і всі затамували подих.

Ось про що співала арфа:

Там сидить мій батько, король
А з ним сидить королева-мати
Поблизу чудової дамби Біннорі.
Стоїть тут і Х'ю, мій рідний брат
І вірний-невірний Уїльям мій
Поблизу чудової дамби Біннорі.

Диву далися всі в залі, а старий арфіст розповів, як одного разу побачив він на березі мертву принцесу, що потонула поблизу чудових дамб Біннорі, і як зробив з її кісток і кучерів цю арфу...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Зрада сестри txt скачати, читати Зрада сестри jar скачати, читати Зрада сестри fb2 скачати, читати Зрада сестри epub скачати, читати Зрада сестри doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено