Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Зачарований геройд

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

У далекі часи в Ірландії серед знаменитих Фітцджеральдів був один великий чоловік. Звали його просто Джеральд. Однак ірландці, що належали до цього роду з особливою повагою, величали його Геройд Ярла, тобто Граф Джеральд. У нього був великий замок біля самого Маллімаста, надійна фортеця, влаштована всередині пагорба, оточеного земляним валом. І коли б правителі Англії не нападали на його рідну Ірландію, саме він, Геройд Ярла, завжди виступав на її захист.
У далекі часи в Ірландії серед знаменитих Фітцджеральдів був один великий чоловік. Звали його просто Джеральд. Однак ірландці, що належали до цього роду з особливою повагою, величали його Геройд Ярла, тобто Граф Джеральд. У нього був великий замок біля самого Маллімаста, надійна фортеця, влаштована всередині пагорба, оточеного земляним валом. І коли б правителі Англії не нападали на його рідну Ірландію, саме він, Геройд Ярла, завжди виступав на її захист.
Він не тільки досконало володів зброєю і завжди йшов першим в битвах, але був також сильний і в чорній магії і міг приймати чий завгодно вигляд. Його дружина знала про це його мистецтво і багато разів просила чоловіка відкрити їй хоча б одну з його таємниць, але марно. Особливо ж їй хотілося, щоб він з'явився перед нею в якому-небудь дивовижному образі, однак він весь час відкладав це під тим чи іншим приводом.
Але вона не була б жінкою, якщо б врешті-решт не наполягла на своєму. Тільки Геройд попередив її, що якщо вона хоч скільки-небудь злякається в той час, як він змінить свій звичайний вигляд, він вже не знайде його знову, поки не зміняться багато і багато поколінь.
Що?! Та хіба вона гідна бути дружиною Геройда Ярла, якщо її так легко злякати?! Хай тільки він виконає її примху, тоді побачить, яка вона героїня!
І ось в один прекрасний літній вечір - вони якраз сиділи в цей час у вітальні - Геройд на мить одвернувся від дружини, пробурмотів кілька слів, і не встигла вона оком і мигнути, як він раптом зник, а по кімнаті закружляв красень щиглик.
Пані і справді виявилася хороброю, як і говорила, але все ж таки трохи злякалася, хоча одразу опанувала себе і залишалася спокійною, навіть коли щиглик підлетів до неї, сів їй на плече, струснув крильцями, доторкнувся своїм маленьким дзьобом до її уст і залився чарівною піснею. Щиглик кружляв по вітальні, грав з пані в хованки, вилітав в сад, повертався назад, сідав до неї на коліна і прикидався сплячим, потім знову пурхав.
І ось коли обом вже набридли ці забави, щиглик в останній раз вилетів на вільне повітря, але тут же повернувся і кинувся до своєї пані прямо на груди, - за ним слідом летів злий яструб.
Дружина Геройда Ярла голосно скрикнула, хоча потреби в тому не було ніякої: яструб влетів в кімнату з такою стрімкістю, що дуже сильно вдарився об стіл і тут же віддав духа. Пані відвела очі від тіпаючогося яструба і подивилася туди, де тільки що знаходився щиглик, але вже більше ніколи в своєму житті вона не побачила ні щигля, ні самого Геройда Ярла.

Раз на сім років ночами граф об'їжджає на своєму скакуні низовину Карра, що в графстві Кілдер. У той день, коли він зник, срібні підкови його скакуна були товщиною в півдюйма. Коли ж підкови ці стануть тонкими, наче котяче вушко, Геройд Ярла знову повернеться до життя, виграє велику битву з англійцями і буде верховним королем Ірландії цілих двадцять років - так розповідає легенда.
А поки Геройд Ярла і його воїни сплять в глибокій печері під скелею Маллімаста. Посередині печери, у всю її довжину, виструнчився стіл. На чолі столу сидить сам г...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Зачарований геройд txt скачати, читати Зачарований геройд jar скачати, читати Зачарований геройд fb2 скачати, читати Зачарований геройд epub скачати, читати Зачарований геройд doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено