Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Умная эльза

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жив-був чоловік, і була у нього дочка, звали її Розумну Ельзою. Ось виросла вона, а батько й каже:

- Пора б віддати її заміж.

- Так, - сказала мати, - якщо тільки знайдеться така людина, що захоче її взяти.

І ось прийшов нарешті з далеких місць чоловік, звали його Ганс; став він до неї свататися, але мав бажання перевірити чи також Розумна Ельза достатньо розважлива.

- О, - сказав батько, - кмітливість у неї в голові є.

А мати додала:

- Ах, та вже що й говорити якось: вона все розуміє, бачить навіть, як вітер по вулиці гуляє, і чує, як мухи кашляють.

- Ну, - сказав Ганс, - я це перевірю, але якщо вона виявиться не дуже тямущою, то весіллю не бувати.

От сидять вони за столом, обідають, а мати й каже:

- Ельза, піди-но в льох та принеси нам пива.

Взяла Розумна Ельза з полиці глечик і спустилася у льох, весело постукуючи кришкою. Прийшла вона до льоху, поставила перед пивною бочкою лавку, щоб не треба було нагинатися, і спина щоб не заболіла, і щоб не надто втомитися. Поставила вона перед собою глечик, відвернула кран, і, щоб очі не залишалися без діла, поки пиво наллється, стала вона стіну розглядати. Ось дивиться вона та роздивляється і помітила раптом над собою кирку на стіні, що забули там помилково каменярі.

І ось початку Розумна Ельза плакати і голосити:

- Коли вийду я заміж за Ганса, і народиться у нас дитина, і виросте він, і пошлемо ми його в льох пива націдити, що вона впаде йому на голову кирка і вб'є його на смерть ...

Ось сидить вона і плаче, з усіх сил голосить з приводу майбутнього нещастя. А в будинку нагорі чекають в цей час пива, а Розумна Ельза все не повертається. Господиня і говорить працівниці:

- Сходи-но ти в льох та подивись, що там с Ельзою сталося.

Пішла працівниця, бачить - сидить Ельза перед бочкою і плаче-заливається.

- Ельза, чого ти плачеш? - Запитує працівниця.

- Ох, - відповідає вона, - та як же мені не плакати? Коли вийду я заміж за Ганса, і народиться у нас хлопчик, виросте він великий, і доведеться йому піти в льох пива націдити, то раптом ненароком може впасти йому на голову кирка і вбити його насмерть ...

І сказала працівниця:

- Ось яка в нас Ельза розумна!

Підсіла вона до неї і почала теж це горе оплакувати. А в будинку все пива чекають не дочекаються, а працівниця не повертається. Тоді батько й каже працівнику:

- Сходи-но ти в льох та подивись, що там Ельза з працівницею роблять.

Спустився працівник в льох, бачить - сидять Розумна Ельза з працівницею, і плачуть. Запитує він у них:

- Чого ви плачете?

- Ох, - відповідає Ельза, - та як же мені не плакати? Коли вийду я заміж за Ганса, і народиться у нас хлопчик, виросте він великий, і доведеться йому піти в льох пива націдити, то раптом впаде йому на голову кирка і вб'є його на смерть ...

Працівник і каже:

- Он яка у нас Ельза розумна! - Підсів до неї і теж заплакав.

А в будинку чекають працівника, а він все не повертається. Тоді батько каже матері:

- Сходи-но ти сама в льох та подивись, що там з Ельзою сталося.

Спустилася мати в льох, бачить - всі троє плачуть. Запитує вона у них, чого це вони плачуть, і розповіла їй Ельза, що її майбутнього сина, коли він підросте, може вбити кирка, - буде він наливати пиво, а кирка раптом і впаде йому на голову. І сказала мати:

- Ох, яка ж у нас розумна Ельза! - І підсіла до них і теж заплакала.

Почекав батько трохи, бачить - мати теж не повертається, а випити пива все більше і більше хочеться. От і каже він:

- Треба буде мені самому в льох сходити та ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Умная эльза txt скачати, читати Умная эльза jar скачати, читати Умная эльза fb2 скачати, читати Умная эльза epub скачати, читати Умная эльза doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено