Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Учень чародія

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

На півночі Англії колись жив великий чарівник. Він говорив на всіх мовах і знав всі таємниці всесвіту. У нього була величезна книга в палітурці з чорної телячої шкіри з залізними застібками та залізними куточками. Книга ця була прикута ланцюгом до столу, міцно-міцно прибитому до підлоги, і коли чарівник хотів почитати, він відмикав її залізним ключем. Тільки він один читав цю книгу, тому що в ній були зібрані таємниці царства духів. У цього вченого чародія був учень - предурний малий. Він прислужував своєму великому вчителю, але не смів і одним оком заглянути у величезну чорну книгу.
На півночі Англії колись жив великий чарівник. Він говорив на всіх мовах і знав всі таємниці всесвіту. У нього була величезна книга в палітурці з чорної телячої шкіри з залізними застібками та залізними куточками. Книга ця була прикута ланцюгом до столу, міцно-міцно прибитому до підлоги, і коли чарівник хотів почитати, він відмикав її залізним ключем. Тільки він один читав цю книгу, тому що в ній були зібрані таємниці царства духів.
У цього вченого чародія був учень - предурний малий. Він прислужував своєму великому вчителю, але не смів і одним оком заглянути у величезну чорну книгу. Його навіть до покоїв чародія не допускали.
Але якось раз, коли вчителя не було вдома, учень не стерпів і прокрався в його покої. І ось він побачив дивовижні предмети, якими користувався чарівник, коли перетворював мідь в золото і свинець у срібло.
Було тут дзеркало, яке відображає все, що робиться на білому світі; була і чарівна раковина - варто було чарівникові прикласти її до вуха, і він чув усе, що хотів чути. Проте учень марно возився з тиглями - він так і не зміг отримати з міді золото, а з свинцю срібло. Даремно вдивлявся він в чудове дзеркало - у ньому пливли якісь хмари і клубочився дим, але нічого більше не було видно. А в раковині тільки щось глухо шуміло, ніби далека морська хвиля била об невідомий берег.
"Нічого в мене не виходить, - подумав учень, - тому що я не знаю заклинань, написаних в книзі. А вона замкнена".
Він обернувся і - о диво! Книга виявилася незамкнутою - вчитель перед відходом забув вийняти ключ із замка. Учень кинувся до книги і відкрив її. Слова у ній були написані чорними і червоними чорнилами. Юнак майже нічого не міг розібрати, але все-таки, водячи пальцем по одному рядку, прочитав його вголос по складах.
І раптом кімната занурилася в морок і весь будинок затрусився. Громовий гуркіт прокотився по всіх покоях, і перед юнаком з'явилося жахливе страховисько. Очі його палали, як два свічники, а з рота виривалося полум'я. Це був демон Вельзевул, покірний чарівникові: юнак ненавмисно викликав його заклинанням.
- Наказуй! - Заревів демон, як реве піч, коли в ній вирує полум'я.
Юнак застиг на місці, він тремтів, волосся встали у нього дибки.
- Наказуй, або я тебе задушу! Але юнак не міг відповісти. Тоді демон схопив його за горло і, обпікаючи своїм вогненним диханням, заревів:
- Наказуй!
- Полий он ту квітку! - У розпачі вигукнув юнак перше, що прийшло йому в голову, і показав на герань, що стояла в горщику на підлозі.
Злий дух тут же зник, але миттєво повернувся з бочкою води на спині і вилив всю воду на квітку. Потім знову зник і повернувся з новою діжечкою. І так він раз по разу зникав і повертався, і все лив і лив воду на герань, поки в кімнаті не набралося води по щиколотку.
- Досить, досить! - Задихаючись, благав юнак. Але чорт не слухав його. Він все тягав і тягав воду - адже учень чарівника не вмів проганяти духів.
А вода безперервно підні...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Учень чародія txt скачати, читати Учень чародія jar скачати, читати Учень чародія fb2 скачати, читати Учень чародія epub скачати, читати Учень чародія doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено