Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Як треба ділити здобич

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Зібралися одного разу разом тигр, вовк і лисиця і пішли на полювання. Добули вони козу, джейрана і зайця і притягнули до житла тигра.

Вовк і лисиця сподівалися, що тигр візьме собі все, що йому захочеться, а інше поділить і дасть кожному, що йому належить. Але тигр здогадався, чого вони хочуть, і сказав про себе: "Ви-то думаєте так, а я інакше. Подивимося, що тепер буде!"

Проте кожний із звірів тримав свої думки в таємниці.

Коли всі вляглися, тигр обернувся до вовка і сказав:

- Ти мій помічник, поділи нашу здобич!

Прийнявся вовк за справу.

- Ти великий, - звернувся він до тигра, - і коза велика, значить, вона твоя. Я невеликий, і джейран невеликий. Хай він будемо моїм. А лисиця маленька, і заєць маленький. Хай він дістанеться лисиці.

Розсердився тигр:

- Ти, я дивлюся, перш за все про себе думаєш: "Я такий-то... Це моє..." А хто ти такий? Що ти про себе уявляєш?Чи знаєш ти, нещасний, з ким надумався змагатися?! А ну підійди до мене ближче!

Підійшов вовк до тигра, той рикнув і убив бідолаху одним ударом.

Потім обернувся до лисиці і наказав їй:

- Тепер ти діли здобич!

- Коза дуже хороша на сніданок пану звірів, - мовила лиса.- Джейрана слід приберегти на обід - хай цар порадіє. А заєць стане в нагоді цареві на вечерю.

- Скажи мені правду, - питає тигр, - у кого ти навчилася так уміло ділити здобич?

- Милосердний государ, - відповідає лисиця, - та ляжуть всі твої біди на мене! Хвала тому, хто піклується про інших. Коли я побачила, що стало з вовком, то зрозуміла, що не слід думати тільки про себе.

- Раз так, - вирішив тигр, - я поступлю по справедливості. Візьми всіх трьох звірів собі, а я добуду ще що-небудь.

Зраділа лисиця: "Як добре, що випало мені ділити здобич після вовка!
У сильних своя мораль, а кожна думка до ситуації підхожа....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Як треба ділити здобич txt скачати, читати Як треба ділити здобич jar скачати, читати Як треба ділити здобич fb2 скачати, читати Як треба ділити здобич epub скачати, читати Як треба ділити здобич doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено