Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Як людина здолала вовка

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Йшов якось лісом один дід тай натрапив на голодного вовка.
А у вовка як відомо одна думка як би черево набити, скочив він та як заричить на старого:
— Готуйся помирати! Ти мені нині сон перебив. У мене і досі голову ломить від твого тріску.
— Помилуй, голубчику Сіроманцю! Адже та я всього лише через ліс ішов, гілля під ногою хруснуло.
— Все одне помреш. Готуйся!
— Хто сильний, той і має рацію, — пробурчав старий і давай вовка прохати: — Дозволь перед смертю твоїм хвостом дерева на труну собі відміряти.
Дозволив вовк. Старий схопив вовка за хвіст, у другу руку палиця - почав вовкак по плечах гамселити, б'є та приказує:
— Хто сильний, той має рацію, а хто розумний, той кмітливістю візьме.
Обірвався врешті-решт хвіст; засміявся старий і закинув побитого вовка в кущі.
Відійшов вовк і завив. На той заклик збіглася ціла зграя вовків, старий ледь-ледь на ялину підійнятися встиг. Довго вовки думали та гадали: як тепер бути? І додумалися: встануть один на одного і дістануться до самої вершини ялини.
Побитому вовкові це припало до душі. Встав він під ялину і велів іншим вовкам підійматися на нього. Так вовк стрибнув на вовка, а третій на другого і незабаром дісталися до вершини. Ось вже і останній вовк заліз вгору, хоче напасти на старого, а той йому на вухо шепоче:
— Ей, чуй, братик, доки інші до мене не дорвалися, з'їж краще ти один мене тут, вгорі. Я учеплюся за гілку, а ти — кусай, їж... Тільки дозволь мені спершу нашвидку твоїм хвостом дерева собі на труну відміряти.
Вовк погодився. Старий схопив і того вовка за хвіст та вперіщив межи очі палицею, та так що у вовка зорі з очей посипалися та памороки забило. Полетів той вовчисько прямо вниз, а за ним і всі інші вовки попадали.
Розбіглися вовки хто зна куди. А дідо зліз тай далі собі пішов посміхаючись....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Як людина здолала вовка txt скачати, читати Як людина здолала вовка jar скачати, читати Як людина здолала вовка fb2 скачати, читати Як людина здолала вовка epub скачати, читати Як людина здолала вовка doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено