Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Як хо дон на княжій дочці одружувався

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Трапилося це в державі Когуре, за часів короля Темусинвана
Давним-давно напала сусідня держава на Акнан, володіння Темусинвана, і захопило його. І вирішив король відвоювати свої землі.
А в країні ворога в ту пору піднялася велика смута. Династія лягла.
Війна між князями пішла. Ніяк владу не поділять. Про Акнан і зовсім забули.
А в Акнане, в королівському палаці, сурма і барабан заховані. Сила чарівна в них. Всім відомо: сурма затрубить, барабан загримить – значить ворог близько. Знає Темусинван: поки сурма та барабан цілі, не узяти йому Акнана. І ось що придумав король.
Вирішив він послати в Акнан сина свого, спадкоємця Хо Дону. Переодягнувся принц, не визнати його, в шлях відправився. Велів йому король в палац пробратися, барабан розбити, сурму розламати. Сімнадцять рочків Хо Дону порівнялося, а силу і хоробрість йому не позичати, І грамоті навчений Хо Дон влучно з лука стріляє, на коні швидко скаче. А до чого пригожий! Обличчя -біле, рум'яне, очі – яскраві зірки в ночі; посміхнеться – що дитя мале на повний зріст встане – величезна сила в нім багатирська. Недаремно
його Хо Доном звуть – Прекрасним хлопцем.
Прийшов Хо Дон в столицю Акнана, став думати, як в королівський палац потрапити. А тут якраз полювання влаштували на честь весняного жертвопринесення духу Землі. Двічі в рік приносять жертви духу Землі – навесні і осінню.
Навесні благають духу про хороший урожай, восени – дякують за урожай.
Народу на полювання зібралося видимо-невидимо. Попереду їхав верхи на коні сам князь Цой Рі, за ним – ціла свита чиновників і воєначальників.
Відправився на полювання і принц Хо Дон. Звірини настріляв – ледве тягне. Примітив його князь, в палац запросив і говорить:
- Бачу я, ти з Когуре. Хто ти такий?
Відповідає хлопець:
- Я – когуреській принц Хо Дон.
Закричав тут князь:
- Невже ти – той самий прославлений принц Хо Дон? Справді, немає тобі рівних по силі і красі! – Сказав так князь і питає: – Навіщо завітав ти до нас, принц Хо Дон?
Поклонився хлопець низько і відповідає:
- Повчитися хочу у вас, науки всякі спіткати. Науками ваша країна на весь світ славиться.
Зрадів князь і говорить:
- Раз так, чому твій батько, гідний з гідних Темусинван, мене про це не сповістив? Я допоміг би тобі здолати всі науки.
Поселив князь Хо Дону у себе в палаці, став той книги читати, науки осягати. А у князя одне на розумі: дочку в дружини Хо Дону віддати, щоб трон свій зберегти, – сильна країна Когуре, немає їй рівних.
А дочка у князя – красивіше не знайдеш.
Живе в палаці Хо Дон, вдень вчиться, а вночі сурму та барабан шукає.
Годить князь хлопцеві, усілякі почесті йому надає, вчителів самих кращих запросив. Хо Дон як ніч, так по палацу нишпорить. А в палаці що ні крок, то стражник, мурашці і те не пролізти. Шукає Хо Дон, шукає, всі куточки обшукав – немає ні сурми, ні барабана.
Засмутився хлопець, не знає, що робити. Велів йому батько в палац пробратися, барабан розбити, сурму зламати. У палац він пробрався, а барабан з сурмою ніяк не знайде. Бережуть їх немов зіницю ока.
І раптом біда на нього повалилася. Покликав князь принца до себе в спокої і говорить:
- Хочу я тобі дочку свою в дружини віддати. Не так вона хороша, як ти, але і
не потворна. Якщо згоден, стань моїм зятем.
Сторопів тут Хо Дон. Не знає, як бути.
А князь знову говорить:
- Не стану тебе квапити. Ти подумай!
Вирішив тут Хо Дон, що це справі може допомогти, і погодився, узяв в дружини княжну. І треба ж такому трапитися – полюбив він її всім серцем.
Тільки не забув Хо Дон наказ батька, борг...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Як хо дон на княжій дочці одружувався txt скачати, читати Як хо дон на княжій дочці одружувався jar скачати, читати Як хо дон на княжій дочці одружувався fb2 скачати, читати Як хо дон на княжій дочці одружувався epub скачати, читати Як хо дон на княжій дочці одружувався doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено