Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Як біс одружувався

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жили-були батько з матір'ю, і були у них три дочки. Все б нічого, так ось біда – женихи їх будинок стороною обходять. Мати злиться, а батько говорить:
- Та хто на них зазіхне, хіба що біс візьме!
А біс не проти був дістати три душі.
Ось прийшов він до батька в панському вигляді, назвався графом і засватав старшу дочку. Батько з радістю погодився – кому ж і віддати її, як не такому важливому панові?! Відвів її біс в один з своїх невидимих чертогів і сказав:
- Обов’язків у тебе не буде ніяких, окрім одного – ходитимеш з світлиці у світлицю з цим ось золотим яблуком, тільки в дванадцяту не входь.
Узяла дружина золоте яблуко і бродить по замку з світлиці в світлицю. Підійшла до дверей дванадцятої світлиці і зупинилася в роздумі: “А що якщо заглянути туди? Хороші були одинадцять світлиць, одна краще за іншу, а ця заборонена, напевно, найкрасивіша”.
Здолала її цікавість, і вона відчинила двері, а за тими дверима відкрилося перед нею пекло, де чорти мучать душі грішників. Золоте яблуко випало з рук , покотилося у пекло і згоріло. І раптом напала на неї велика втома, зачинила вона двері і пішла геть. А назустріч біс біжить.
- Де яблуко? – залементував він і зіштовхнув її в пекельну безодню.
Знову відправився біс до батька і говорить йому:
- Відпустите до нас другу дочку, а то моя дружина нудьгує, з сестрою ж їй буде веселіше. Батько відпустив. І з нею трапилося те ж саме, що і із старшою. Заглянула вона в пекло і упустила золоте яблуко. Побачила там свою сестру, а та і говорить:
- Горе нам, сестричка, потрапила я в пекло, і ніяк мені звідси не вибратися!
Тут підскочив біс і зіштовхнув другу сестру в пекло, тому що і у неї не було більше золотого яблука.
Утретє приходить біс до батька.
- Де дві сестри, там бути і третьою. Відпустіть і молодшу: у великій компанії їм стане ще веселіше!
І відвів молодшу дочку. Але та виявилася дівчиною догадливої. Дав їй біс золоте яблуко і наказав носити його з світлиці в світлицю, тільки в дванадцяту заходити не велів. “Я знаю, як бути, – подумала молодша сестра. – Зав'яжу я золоте яблуко у фартух, щоб воно не випало, та і подивлюся, що там, за цими дверима. Раз сестер нема, значить, щось негаразд.” Пішла і відкрила двері в дванадцяту світлицю: а в ній пекло, і сестри там муки терплять.
- Ох, сестричка, врятуй нас, врятуй! – змолилися обидві. – З цим проклятим яблуком ти все можеш.
- Потерпите трішки, я вас врятую. Ось приходить біс додому і велить показати йому золоте яблуко. Сунула вона йому під ніс яблуко, біс із злості і відкусив собі нижню губу. Раз узяла молодша сестра велику корзину, пішла в пекло і заховала в ній одну з сестер. Прийшов біс додому, а дружина йому і говорить:
- Віднеси нашим подарунок. Звали на спину корзину і неси, та дивися не надумайся заглянути в неї – цікавість не до лиця чоловікові. А заглянеш – я відразу опинюся за твоєю спиною і закричу: “Бачу! Бачу!”
Потім навчила вона сестру, що і як говорити, коли біс надумається сунути ніс в корзину.
Звалив біс корзину на спину і поніс нещасну дівчину до батька з матір'ю. Ноша була така важка, що його пробив кривавий піт. Підійшов він до порогу, шпурнув корзину в будинок і поспішив скоріше геть. Через декілька днів приготувала молодша сестра ще одну корзину з “подарунками” для своїх старих, і біс поніс її батькам. З неохотою узявся він нести, та що робити – не можна дружині суперечити. Так біс і виніс сам з пекла обох сестер.
Пройшов деякий час. Раз дружина і говорить йому:
- Сьогодні я поставлю в сінях ще одну корзину з ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Як біс одружувався txt скачати, читати Як біс одружувався jar скачати, читати Як біс одружувався fb2 скачати, читати Як біс одружувався epub скачати, читати Як біс одружувався doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено