Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Ворона і гадина

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Одного разу поклала собі ворона на дереві гніздо і нанесла яєць. А у тім дереві, унизу у корінню, мала і гадина гніздо. Але ворона висиділа молодих і ходила шукати молодим поживлення. Далеко літала і збирала, що могла, аби погодувати дітей. Приходить вона одного дня до гнізда, дивиться — бракує одного вороняти. Що би це було? Але дуже їй жаль було дитини, але що мала робити? Другого дня забракло знов одного вороняти. І так за тиждень не стало жодної дитини. Дуже лементувала ворона, що якийсь злодій так виїв її дітей, що вона і не бачила, але не могла на те нічого порадити. Отже мусила вона наново нестися і сидіти.
Висиділа вона знов молодих, пішла їм шукати поживи. Приходить — знов бракує... І так раз по раз пропадало по вороняті, що лишилося лиш одно. Але як мало пропасти останнє, то ворона зловила злодія. Сіла вона собі на друге дерево і дивиться, хто буде іти до гнізда, та й побачила, що та гадина, що мала гніздо у корінні, вилізла на дерево і з'їла її дитину.
Думала ворона і гадала, а важко було того злодія вигнати. Але бачив то лис і зараз їй порадив: “Тут,— каже,— зараз прийде князівська дочка купатися до ріки, і як буде з себе одежу здіймати, то буде мати на шиї золотий ланцюжок. Ти якби той ланцюжок взяла у дзьоб і занесла до тієї нори гадячої, то буде добре”.
І так ворона зробила. Але слуги побачили, що ворона ухопила ланцюжок, і навзирці, навзирці та й дивляться. А ворона спустилася до гадячої нори і там упустила ланцюжок, а сама відлетіла на друге дерево і дивиться з вершка, що то з того буде. Слуги надійшли до того дерева до коріння і дивляться у нору, а там ланцюжок блищить. Але що важко було його дістати, то мусили копати і добули при тій нагоді і гадину та й її убили.
Так-то ворона позбулася свого тяжкого ворога і уже собі далі мешкала у своїм гнізді спокійно....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Ворона і гадина txt скачати, читати Ворона і гадина jar скачати, читати Ворона і гадина fb2 скачати, читати Ворона і гадина epub скачати, читати Ворона і гадина doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено