Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Воду зачинили

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Колись у давнину на фермi побiля Тавістока працювали двi дiвчини: Бет i Моллi. А ви вже знаєте, що у давнi часи у всьому Девоншнрському графствi чи й вiднайшовся б хоча один дiм без домовика чи, як їх ще називали, браунi.

– Бет i Моллi були гарненькими на вроду i дуже любили танцювати. Але ось що дивувало: у iнших дiвчат частенько не вистачало грошей навiть на кольорову тасьму, новi стрiчки чи гребiнчики для волосся. А у Бет i Моллі завжди вiднаходився зайвий пеннi, i вони, що хотiли, те й купували у сiльського крамаря. I нiхто не мiг у них випитати, звiдки вони беруть грошi. Це була їхня таємниця! А видати секрет – значить сполохати удачу; хто-хто, а вони це добре знали.

Щовечора, перед тим як iти спати, вони ставили на кухнi перед коминком низьке дерев'яне вiдерце з водою. Зранку вiдро виявлялося порожнiм, а на днi вiдра лежала срiбна монетка. Тiльки, звичайно, нiхто, крiм них, про це не знав. Якось дiвчата повернулися з танцiв дуже пiзно й одразу вляглися спати. Раптом Бет почула, нiби хтось стукав маленькими кулачками в кухоннi дверi. Вона сiла на лiжку й прислухалась. Знову постукали у дверi й долинув тоненький голосок:

– Воду зачинили! Воду зачинили!

– Прокинься, Моллi! – прошепотiла Бет, трясучи Моллi за плече.

– Це, мабуть, нашi браунi. Ми забули залишити їм воду! Моллi на те ще вище натягла на голову ковдру i сказала, що нi за що на свiтi не вилiзе з теплої постелi, навiть заради всiх браунi з усього Девонширу. Бет посидiла, послухала, як браунi стукають у дверi, i, нарештi, сама пiднялася i спустилася вниз. На кухнi вона нiкого не побачила, але по кутках щось шелестiло i шепотiло тоненькими голосками. Вона зняла кришку з великої дiжки i почала переливати з неї воду у вiдерце. А поки переливала, дослуховувалась, про що шепочуться браунi.

Виявляється, вони радились, як покарати Моллi за те, що вона полiнувалась вилiзти з постелi "навiть заради всiх браунi з усього Девоншiру". Один сказав, що її треба за це кiлька разiв боляче ущипнути. Iнший бажав, щоб вона ослiпла на одне око. Браунi довго сперечалися i нарештi зiйшлися на тому, що найгiрша покара для Моллі – не дати їй ходити на танцi!

I вони вирiшили зробити її кривонiжкою на цiлих сiм рокiв. А через сiм рокiв з неї можна буде зняти це покарання, але для цього потрiбна буде трава з дивною назвою "кiскiласкiбрись". Так усi й сказати, голосно i по складах:

– Кіскi-ласкі-брись! Почувши, яка жахлива покара загрожує Моллі i яка довга назва у трави, котра допоможе зняти це покарання, Бет дуже злякалась. Дiвчина побоювалась, що забуде таку довгу й дивну назву трави i тодi не зможе допомогти бiднiй Моллі. Тому вона швиденько побiгла у спальню, повторюючи подумки це слово, i почала будити Моллi, щоб сказати його їй. I що бiльше Бет трясла подругу за плече, тим упертiше Моллi натягала на себе ковдру. А коли вранцi Бет прокинулась, то не могла пригадати жодної лiтери з цього слова.

Так бiдна Моллi стала кривонiжкою. Минуло сiм рокiв, i якось Моллi гуляла сама в полi далеко вiд дому. I раптом побачила посеред поля великий гриб. Дiвчина схилилася, щоб зiрвати його, але гриб пiдскочив i перетворився на дивовижного маленького чоловiчка. Чоловiчок вигукнув якесь дивне довге слово, що його Моллi нiколи ранiше не чула, i стьобнув її по хворiй нозi якоюсь довгою травинкою.

– Кіскiласкiбрись! – вигукнув чоловiчок, i Моллi одразу перестала кульгати й побiгла додому. Звiдтодi вони з Бет знову почали ходити на танцi....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Воду зачинили txt скачати, читати Воду зачинили jar скачати, читати Воду зачинили fb2 скачати, читати Воду зачинили epub скачати, читати Воду зачинили doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено