Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Вірний пес

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

В одного господаря був дуже вірний пес і добре пильнував господарство; через цілі ночі гавкав, і за то йому добре їсти давали. Одного вечора, як прийшов до своєї буди та й ліг, чує — хтось іде дорогою. Він встав та й біжить до брами. Вибігає за браму, дивиться — а то вовк. А він каже: “А ти чого тут до села заблукав? ” Вовк каже: “Я іду до твого господаря, бо його вівці були на пасовиську і запрошували мене до себе в гості. Я пішов додому, зібрався та й тепер іду”. А пес до вовка каже: “Мені здається, що вони нині не лагодилися, то ти зачекай тут, а я їм скажу, що ти йдеш, аби приготувалися добре”.
І побіг пес до овець та й каже: “Знаєте ви про те, що вовк іде до вас у гості?” А вівці кажуть, що не знають. А там був один великий, уже старий баран та й каже: “Хай приведе до мене”. Та й пес узяв і побіг і каже до вовка: “Ходи”.
Приходять до хлівця, а пес каже до вовка: “Гай, лізь крізь віконце”. Вовк почав лізти до хліва і вже наполовину як у хліві, так і надворі. Та й тоді пес загарчав і злапав за хвіст, а баран розбігся від другої стіни та й бухнув своєю головою у вовкову голову.

А вовк назад вилетів крізь віконце надвір і каже до пса: “Е, ти, неборе, мене притримав”. А пес каже: “Та де?! Я тебе підсаджував!” Та й каже: “Ти не маєш міцності, аби через таку низьку стіну перескочив, але ж треба мене пересаджувати”. Каже вовк псові: “Ти лізь уперед, а я буду за тобою”. Та й пес як наставився, так перескочив крізь віконце та й став собі коло вікна. А відтак почав вовк драпанитися по стіні, а коли перехилив голову до хліва, пес злапав його за вухо та й тримає. Баран розбігся і почав бити вовка, а вовк виліз та й пішов собі за браму. Відтак вибігає за ним пес та й каже: “Чому не йдеш, як тебе кликали?” А вовк каже: “А, та ти мудрий!.. Ти тримав мене, а вівці били”. А пес каже: “Та де я тебе тримав?! Я тяг до середини”. А вовк втомився та й каже: “Чекай, ще я тебе десь злапаю!” Та й взяв та й пішов.
Відтак одного разу виїхав господар в поле орати, та й пес за ним пішов. Але пес шукав мишей та й забіг аж під ліс. Дивиться — вовк іде. А пес каже до нього: “Ходи тепер до мене в гості, то я тебе ліпше прийму, ніж вівці”. А вовк каже: “Е, то буде теж саме, як з вівцями! Ходи ти до мене”. А пес каже: “То я мушу піти сказати господареві, що я йду на забаву, а ні, то ти ходи зі мною, там мій господар оре, та й я йому скажу, та й підем обидва”. А вовк каже: “Та я там не буду мати, де сховатися від господаря”. А пес каже: “Ходи, там є господарів сардак, та й сховаєшся, а я піду йому сказати, що йду на забаву”.
Вовк лізе під сардак, а пес каже: “Пхай передні лапи в один рукав, а задні — в другий, та й ніхто не буде бачити, що ти тут є”. А сам побіг до господаря та й каже, що є під сардаком той самий вовк, що приходив до овець. Господар прийшов до дороги з плугом, обернув, запустив плуг до борозни, відчіпає орчик від плуга та й каже до пса: “Як ідеш на забаву, то ненадовго”. Взяв орчик до рук, і пес злапав вовка за задні ноги, а господар б'є. Якось вдарив по ногах та й зломав йому одну ногу. Але як почало дуже у вовка боліти, роздер сардак та й ледве втік. Та й так з псом забавилися.
Одного разу в неділю добре сонце гріє, а пес каже до господаря, що піде собі трохи в поле подивитися. А господар каже: “То йди”. Та й пес побіг. Оббіг поле вже всюди та й прийшов знов аж під ліс. А той вовк шкутильгає та й дивиться на пса, що вже пес має добру краватку, що йому господар купив за те, що він йому добре пильнує господарства. І вовк уже не хоче приступати бли...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Вірний пес txt скачати, читати Вірний пес jar скачати, читати Вірний пес fb2 скачати, читати Вірний пес epub скачати, читати Вірний пес doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено