Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Винахідливий їжак

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Одного разу бігла лисиця до саду і зустріла по дорозі їжака: “Добрий день, їжаче!” Відповідає їжак: “Доброго здоров'я!” — “Ходи зі мною у товаристві до винограду”, їжак каже: “Ой, лячно, лисичко, бо там господар ставить сільце; можемо попасти у біду”.— “Я,— каже лисиця,— не боюся, я маю закінчені школи, тому дам собі раду!” І пішли вони.
Наїлися винограду і вертаються, та тут лисичка влізла у сільце. “Ой,— просить,— їжачку, братику, рятуй!” — “Не можу, бо я казав тобі, що не знаю; та ти ж відповідала, що маєш школи покінчені”.— “Я з переляку забула геть усе”.
Побачив їжак, що біда, і почав лисичці радити: “Нічого не роби, доки хазяїн не прийде, а тоді зробися неживою — опусти голову, ноги, ніби ти мертва, може, ця штука вдасться”. Тут якраз входить господар. Став над лисицею і каже: “Шкода, що я вже чотири дні не був у саду, а тут таке сталося...” Схопився однією рукою за ніс, а іншою взяв лисичку за хвіст та й викинув її через пліт.

Лисичці цього тільки і треба було. Підхопилася і пішла додому. На четвертий день знову іде до винограду. Йшла повз нору їжака і знову покликала його до садка. “Ти вже забула, що з тобою сталося?” — “Ходімо, ходімо”. Наїлися вони знову винограду і тільки хотіли йти, як їжак впав у сільце. “Ой,— просить,— сестричко-лисичко! Рятував я тебе, порятуй і ти мене”.— “Я не можу тобі нічим допомогти!” Та і йде собі геть, їжак знову почав її просити, але та йде, мов і не чує нічого. Тоді їжак заплакав: “Сестричко! Дуже добре ми жили, йди хоч попрощайся зі мною”.
Повернулася лисичка, і стали вони обійматися. “Давай поцілуймося, бо ти ж знаєш, що незабаром буде смерть моя”,— просить їжак. І лисиця вивалила язик і хоче їжака поцілувати. А той схопив її зубами за язик і міцно тримає. Почала лисиця кричати не своїм голосом так, що почув господар і прибіг до саду. Було, що побачити! Хазяїн взяв швидко рушницю і вбив лисицю, а їжака поволі вибрав з сільця і випустив у сад, і з того часу дуже їжаків шанував, бо бачив в них користь....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Винахідливий їжак txt скачати, читати Винахідливий їжак jar скачати, читати Винахідливий їжак fb2 скачати, читати Винахідливий їжак epub скачати, читати Винахідливий їжак doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено