Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Три брати і мудрий старець

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жили в одному будинку біля самого болота три брати разом з своїм батьком. Адже всякий знає, що жити біля болота погано: від нього одна шкода і ніякої радості.

Ось прийшов час батьку вмирати. Покликав він своїх синів і сказав:

- Слухайте, сини! Треба вам з цього місця переселятися. Біди і хвороби посилає нам болото. Побудуйте собі будинок де-небудь на схилі гори, тоді і заживете по-хорошому, але, перш ніж приступіть до справи, порадьтеся з мудрим дідом, який живе в лісі.

Час йшов, і бачили брати, що батько був прав. Треба піти їм з болота. Поговорили вони між собою і вирішили, що піде старший брат в ліс до мудрого діда за порадою: йти їм чи ні.

Ось прийшов старший брат до мудреця і питає:

- Що нам робити? Погано ми зробимо, якщо з болота підемо і побудуємо собі будинок на схилі гори, чи ні? Як скажеш?

- Погано, - відповів старик, не залишаючи роботи, якою був зайнятий.

Не став старший брат далі за нього розпитувати і, опустивши голову, сумний, пішов додому.

Удома він передав братам відповідь старого.

- Та чи розповів ти йому про наші нещастя? - вигукнув середній брат.
- Піду но я і поясню дідові, як ми живемо... - І він пішов в ліс.

- Скажи, поважний, - звернувся він до мудреця, - як нам бути? Біля болота жити більше немає сил. Біди і хвороби змучили.
- Як думаєш, чи варто нам піти звідти? Чи погано буде, якщо ми побудуємо будинок на схилі гори?

- Погано буде, - знову відповів старик.

Повернувся і середній брат додому сумний. Вислухали його брати.

- Ну що ж, - весело сказав молодший брат, - тепер, видно, моя черга йти за порадою.

І пішов він в ліс.

Підійшовши до діда, поклонився йому низько молодший брат, сів на пеньок і сказав:

- Вмираючи, наш батько заповідав нам піти з болота, де мучать нас хвороби і біди. Адже добре буде, якщо ми побудуємо собі будинок на схилі гори. Як ти нам порадиш?

- Дуже добре буде, син мій! - відповів старик.

У молодшого брата ніби крила від радості виросли. Подякував він старика і побіг додому, де його з нетерпінням чекали брати.

- Брати! - крикнув молодший.- Мудрий дід сказав, що буде дуже добре, якщо ми побудуємо будинок на схилі гори!

Ті навіть роти розкрили від здивування.

- Як же так? - разом запитали вони.- Що ж він сміявся над нами?

Побігли вони всі троє в ліс, знайшли діда і питають.
.- Ти що, сміявся над нами чи що? Чому ти мені і середньому братові сказав, що погано будувати будинок на схилі гори, а молодшому братові сказав, що добре?

- Я і не думав сміятися, - відповів старик.- Ви запитали мене: "Чи погано буде, якщо ми побудуємо будинок на схилі гори?" А молодший брат сказав так: "Адже добре буде, якщо ми побудуємо собі будинок на схилі гори". І я йому відповів: "Дуже добре буде!" Я відповів йому так тому, що він почав з хорошого, а ви з поганого. А хіба може робота йти на лад, якщо почати її із страхом, думаючи про гірше?
Подякували його брати і пішли всі разом будувати будинок.
...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Три брати і мудрий старець txt скачати, читати Три брати і мудрий старець jar скачати, читати Три брати і мудрий старець fb2 скачати, читати Три брати і мудрий старець epub скачати, читати Три брати і мудрий старець doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено