Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Справедливий вуж

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Вужа не треба ніколи займати й досаждати йому; не займай його, то й він тобі нічого...
Був у нас сусід. Мав він хорошую комору. Бачить сусід, що один сторч під коморою трохи осів. Зірвав він дошку, щоб подивиться... Глянув — аж на сторч”, зверху, де трохи потрухло дерево, вужове гніздо, і яйця лежать. Він узяв та й прийняв крадькома гніздо та й чекає, що то буде, як вуж прийде. Коли й справді лізе вуж... Подививсь, подивись, що нема гнізда і яєць, запищав, кинувся геть зі сторча та притьмом і пошамотів-пошамотів поміж травою у погріб.

Сусід слідком: що з того буде? Дивиться: вуж поліз — та до молока; надіп'є трохи з гладишки та й знов туди ж випустить. Так з однієї, з другої... Це він, бач, понапускав у молоко отрути, щоб віддячити за гніздо... Потім знов до комори.
Сусід побіг хутенько попереду та й поклав гніздо з яйцями на те ж місце — так, як і було. Приліз вуж знов до сторча — побачив гніздо й яйця, зрадів — бух додолу та знов у погріб. Сусід слідком.
От приліз вуж у погріб; обов'є хвостом гладишку та й переверне, обов'є другу та й переверне... Тобто: не треба вже труїти.
Так от, бач, не слід йому досаждати.
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Справедливий вуж txt скачати, читати Справедливий вуж jar скачати, читати Справедливий вуж fb2 скачати, читати Справедливий вуж epub скачати, читати Справедливий вуж doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено