Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Солдат сповідається

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Прийшов один солдат до попа. Входить він до кухні, дивиться: а там вариться шмат солонини в горосі. Солдат борше до баняка та й витягнув солонину. Відтак пішов до покою, дивиться, а там лежить хутро із вовків. Він бере хутро на плечі та й уже хоче втікати. Але дивиться, а коло образа святого Миколая на клинку — шапочка. Зняв ще й шапочку та й утік.

Але на дорозі подумав собі так: «Дуже я попушку спониважив і обікрав, то треба піти до сповіді». І пішов солдат до церкви. Як прийшов до церкви, вкляк перед попушкою. А попушка йому каже:

— Які гріхи сотворив, хаджай?

— Скажу попушці по правді, що я такі гріхи сотворив:

вийняв з попового гороху свиню.

— А то добре,— каже попушка,— то так належиться. Ну, а далі що сотворив?

— Я відігнав від попушки вовків.

— І то добре,— каже попушка.— То так належиться, аби ближнього порятувати. А далі що согрішив?

— Перед святим Миколаєм зняв шапочку.

— Ну, і то добре, бо так належиться. А солдат, коли сповідався, то витяг у попа з кишені чотири рублі і табакерку. Попушка каже:

— Ну, може, іще маєш які гріхи?

— Ні, я вже не пам'ятаю більше жодних гріхів.

— А може, ти маєш який гріх, то встидаєшся казати. Я нікому не скажу, не бійся! Ми такий маємо приказ: якби котрий попушка розкрив чужі гріхи, то би йому язик урізали.

І дав попушка солдатові розгрішеніє, а солдат дав попушці рубля за сповідь і став на службу божу.

Вже попри святім причастю попушка мацає до кишені за табакеркою, аби табаки зажити, а табакерки нема. А він зараз скричав на солдата і показує пальцями попід ніс, що потребує табаки зажити. А солдат виставив язик і ніби пальцем ріже та й каже: «Не! Нє! Бо втнуть язик». Більше попушка нічого не впоминав, лиш пошукав у кишені, де були рублі та й табакерка, а тепер уже нема, лиш той рубель, що солдат дав за сповідь.

Прийшов попушка з церкви додому, а жінка зачала йому казати, що пропала солонина і хутро з вовків, і шапочка сперед святого Миколая. Але попушка каже:

— Цить, я вже знаю, котрий забрав. Він мене і в церкві обікрав, а тепер мовчи, бо він уже висповідався....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Солдат сповідається txt скачати, читати Солдат сповідається jar скачати, читати Солдат сповідається fb2 скачати, читати Солдат сповідається epub скачати, читати Солдат сповідається doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено