Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Собака справляє чоботи вовкові

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Дибав собі якось собака лісом, тай зустрівся йому дужий та величезний вовк. Тай говорить псові:
— Я тебе з'їм! А собака йому:
— Не їж мене, прехороший, я тобі за це чоботи справлю! — О, ну то справ! От минуло кілька днів, приходить вовк до собаки, а собака й каже:
— Зараз будуть тобі чоботи, але гляди, щоб ти в них не ходив ні по росі, ні по воді! Та й повів вовка з собою і звелів йому влізти в густе болото. Вовк заліз і замастив собі ноги по коліна, а як вийшов, собака йому суворо наказав:
— Ось тобі й чоботи! Як не віриш, то придивись, що й господар такі самі носить. Та не забувай, що я тобі казав, ніколи не ходи ні по росі, ні по воді, бо других уже не справлю, а як забредеш у воду, то вода чоботи забере. Вовк послухався собаки. Лежить і нікуди й не показується з нори день, другий і третій, та ось таки схотілося йому їсти. Встав він і пішов шукати чогось підживитися. Побіг через ліс до річки, перебрів на той бік, дивиться на ноги — аж нема чобіт, змилися у воді. Прибігає він сердитий до собаки та й питає:
— Які це ти мені чоботи зробив?! Три дні минуло, та й по чоботях! Тепер я тебе з'їм! А собака йому:
— Я ж тобі казав, не ходи по росі, ні по воді, то цілі будуть чоботи. Чув ти, як я тебе попереджав: другий раз чобіт не справлю! Тепер як собі хочеш, нових чобіт не дістанеш, а не згоден, будемо судитися.
— Ну, то ходімо до суду,— каже вовк, та й пішли. Вовк узяв на допомогу ще ведмедя і дику свиню, а собака узяв кота й півня; от ідуть вони до суду. Попереду виступає вовк, за ним ведмідь з дикою свинею; всі троє так квапляться, що собака зі своїми відстав. А вовк і каже до ведмедя:
— Ти вилізеш на смереку! І до дикої свині:
— А ти зариєшся в купу листя і будеш сидіти там. Як підійдуть ті, то ми вже й без суду з ними поквитаємося. Собака нікого з нас не виглядить і не сподіватиметься лиха. Отут я й накинусь — ви спочатку тільки придивляйтесь! А як не подужаю, тоді ви повискакуєте мені на допомогу, схопимо його гуртом і розірвемо на шматочки! От собака собі йде, не знаючи, яка його чекає пастка, не відаючи, як вовк на його шкуру важить. Йдуть собі і його приятелі: попереду собака, за ним півень, а позаду кіт. Півень дріботить та все приказує:
— Так-так! Так-так! Ведмідь чує це на смереці й думає: все провалилося, якщо вороги кажуть «так-так!»—це вони вже готові на все. А кіт, що йшов позаду всіх, підняв хвоста вгору. Ведмідь помітив це та й бурчить до вовка:
— Ей, чуєш, буде нам лихо! Я бачив, як він підніс угору того списа. Переб'є він нас ним! А вовк ведмедеві одказує:
— І що тобі в голову лізе?! Ми з ним справимося, сили в нас вистачить на тих небораків. У всьому лісі не знайти звіра, дужчого за нас трьох! Мені самому вони втрьох на один мах! На те йому ведмідь:
— Авжеж! Я сам як згребу їх у свої лапи, то й писнути не встигнуть! Дика свиня нічого на те не казала, а тільки хвостом крутила в листі. Кіт помітив це, подумав, що то миша ворушиться, та як скочить, та хап зубами за хвоста! А дика свиня як схопиться: «Ой-йой-йой, рятуйте!»— вискочила з листя та в ноги! Кіт і собі перелякався, бо думав, що це якийсь собака, та й дав драла на смереку. І саме на ту, на якій сидів ведмідь. І той з переляку:
— Вже дику свиню проколов списом, тепер біжить до мене! Та швидше вгору по смереці, а кіт за ним. Вже й тікати ведмедеві нікуди, бо загнався на самий вершечок. Тут він з переляку як гепне на землю, та й прибився.
Кіт сидить на смереці, дика свиня чкурнула в ліс, а вовк залишився сам на сам проти собаки. Кинувся вовк на собак...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Собака справляє чоботи вовкові txt скачати, читати Собака справляє чоботи вовкові jar скачати, читати Собака справляє чоботи вовкові fb2 скачати, читати Собака справляє чоботи вовкові epub скачати, читати Собака справляє чоботи вовкові doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено