Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Снігова жінка

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Давним-давно в невеликому селі в холодній північній країні жив дроворуб на ім'я Мосаку з сином Мінокіті. В один холодне зимовий ранок, коли сніг був занадто глибий, щоб рубати дерева, Мосаку і Мінокіті пішли на полювання. Вони провели цілий день в лісі, з працею пробираючись через сніг, але не зловили навіть кролика. Було вже далеко за полудень, коли небо несподівано затягнули чорні хмари, і, замітаючи сліди їх, повалив сніг. З великими труднощами їм удалося дістатися до хатини дроворуба.
- Ми перечекаємо бурю тут, - сказав Мосаку, кидаючи гілки у вогнище.
- Боюся, що нічого іншого нам не залишається, - відповів син. Чоловіки сиділи і грілися біля веселого вогню, а за вікном завивав холодний вітер. За душевним розмовою час текло непомітно. І було вже досить пізно, коли Мосаку став долати сон.
- Ти знаєш, сину, - сказав Мосаку. - Коли людині стільки років, скільки мені, йому хочеться онуків. Чи не час тобі подумати про одруження?
Мінокіті задумливо подивився на вогонь. Вони дуже втомилися за цей день і незабаром заснули. Зовні завивав сніговий вихор, і було вже за північ, коли сильний порив вітру раптово відчинив двері. Сніг залетів всередину, засипавши вогонь. Стало дуже холодно. Мінокіті прокинувся, сіл і раптом побачив жінку, яка стояла на порозі хижі.
- Хто тут? - Вигукнув Мінокіті.
З тіні виступила прекрасна жінка, одягнена в білий шовк. Її волосся було довге і чорне, а шкіра настільки блідою і гладкою, що нагадувала Мінокіті слонову кістку. Але, заглянувши в її холодні, глибокі очі, відчув, як мурашки пробігли по шкірі. Жінка, не звертаючи на нього ніякої уваги, повільно підійшла до сплячого батька. Мінокіті безпорадно дивився, як вона нахилилася над ним і видихнула білу хмару пару.
- Батько, - вигукнув Мінокіті, тремтячи всім тілом.
- Батько! Але відповіді не було. Жінка повернулася і попрямувала в його бік.
- На допомогу! - Крикнув Мінокіті і схопився, щоб втекти, але жінка перегородила йому шлях.
Вона пильно подивилася йому в очі, і раптом її жорсткий погляд пом'якшав, а губи чіпала м'яка усмішка.
- Ти молодий і сповнений життя, - прошепотіла вона .- Молодість - прекрасна річ, і тому я залишу тобі життя. Але пам'ятай: якщо ти кому-небудь розкажеш про те, що сталося сьогодні вночі, ти теж загинеш.
Новий порив вітру зі снігом увірвався до хижі, і жінка зникла. У Мінокіті підкосилися ноги, він впав непритомний. Може бути, це був просто страшний сон. Але прокинувшись вранці. Мінокіті побачив двері відкритими, вогонь погаслих, а лежачого поруч батька - замерзлим.
Багато односельців прийшли на похорони Мосаку. щоб віддати останні почесті йому і підтримати у нещасті його сина.
- Це була найстрашніша сніжна буря, яку мені доводилося бачити тільки, - розповідав їм Мінокіті, гублячи сльози і сумно хитаючи головою. Про таємничу жінку в білому він не сказав жодного слова.
Минув рік. Пройшла ще одна зима. В один з днів Мінокіті, визирнувши з вікна, побачив молоду жінку. Жінка шукала притулку на ніч, і у неї навіть не було парасольки. Він запросив її перечекати дощ. Її звали Юкі. і вона тримала шлях до столиці.
Коли Мінокіті дізнався, що дівчина подорожує одна, він захотів їй допомогти. Молоді люди пили чай і ніяк не могли наговоритися. Вони закохалися один в одного, навіть не встигнувши зрозуміти, коли це сталося. Юка не потрапила до столиці. Вона залишилася у Мінокіті, і незабаром вони одружилися. Все було добре. Згодом у сім'ї з'явилося п'ятеро здорових діточок. Юкі стала життєрадісною і турботливою матір'ю, а Мінокіті...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Снігова жінка txt скачати, читати Снігова жінка jar скачати, читати Снігова жінка fb2 скачати, читати Снігова жінка epub скачати, читати Снігова жінка doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено