Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Секрет молодості

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

В одному аулі жив мельник, людина чесна і справедлива. Ніколи не брав він нічого чужого і готовий був поділитися останньої жменею борошна з нужденним. Одного разу він розчищав млинову канаву і побачив велике стигле яблуко під водою. Хотів було з'їсти його, але подумав: «Це яблуко не я виростив і тому не маю права його їсти». Але краса яблука його вразила, і він вирішив дізнатися, звідки воно. Пішов мельник уздовж канави до річки і через деякий час зустрів старого з білосніжною бородою. - Салам алейкум, старець! Чи не в твоєму саду ростуть такі прекрасні яблука?
В одному аулі жив мельник, людина чесна і справедлива. Ніколи не брав він нічого чужого і готовий був поділитися останньої жменею борошна з нужденним.
Одного разу він розчищав млинову канаву і побачив велике стигле яблуко під водою. Хотів було з'їсти його, але подумав: «Це яблуко не я виростив і тому не маю права його їсти». Але краса яблука його вразила, і він вирішив дізнатися, звідки воно.
Пішов мельник уздовж канави до річки і через деякий час зустрів старого з білосніжною бородою.
- Салам алейкум, старець! Чи не в твоєму саду ростуть такі прекрасні яблука?
- Ні, добрий чоловік, вони ростуть вище по річці в саду мого старшого брата.
Мельник пішов далі і зустрів літнього чоловіка, у якого в бороді було багато сивого волосся.
- Салам алейкум, старець. Хіба це не ти старший брат того поважного старого, що живе нижче по річці? І чи не в твоєму саду ростуть ці яблука?
- Ця людина дійсно мій молодший брат. А яблука ці ростуть у саду нашого третього, найстаршого брата, який живе ще вище по річці.
Через деякий час мельник зустрів молодого чоловіка без єдиного сивого волосся.
- Салам алейкум, добрий чоловік. Чи не з твого саду ці яблука? І не ти старший брат старців, що живуть нижче.
- Ваалейкум Ассалам! Я старший з братів, і ці яблука виростив я. Але заходь ж, подорожній, в будинок, будь гостем.
Мельник прийняв запрошення.
- Дружина, дай нам поїсти, та не забудь вибрати найбільш стиглий кавун, - сказав старший брат, заходячи до хати.
Коли вони поїли, дружина принесла кавун. Господар розрізав його і сказав:
- Це неспілий кавун, принеси-но трохи краще!
П'ять разів чоловік посилав дружину за новим кавуном, і тільки останній йому сподобався.
Подякував мельник господареві і запитав:
- Ти гостинний господар. Дозволь поставити тобі одне питання. Як могло статися, що ти, найстарший з братів виглядаєш так молодо?
- Ти бачив, як я п'ять разів посилав свою дружину за кавуном. Ні я, ні вона при цьому анітрохи не дратувалися. Знай, ми з дружиною живемо у повному мирі та злагоді, і ніщо до цих пір не затьмарювало наше життя. Мої молодші брати, на жаль, не могли цього домогтися.
Так дізнався мельник секрет молодості і з тих пір став жити з дружиною в мирі та злагоді. Кажуть, що навіть після ста років у нього майже не було сивого волосся....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Секрет молодості txt скачати, читати Секрет молодості jar скачати, читати Секрет молодості fb2 скачати, читати Секрет молодості epub скачати, читати Секрет молодості doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено