Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Принцеса на скляній горі

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жив-був один чоловік, і був у нього луг десь на косогорі, а на лузі стояв сарай і там зберігалося сіно. Тільки в останні роки не багато там припасів було, тому що кожен рік, на Іванову ніч, коли трава всього соковитіше і густіше, унадився хтось об'їдати весь луг, та так, наче по ньому пройшло ціле стадо. Раз так було, і два так було, а на третій раз господареві то набридло, і він сказав своїм синам, що треба їм постерегти біля сарая, щоб не з'їли у них траву, як у минулі роки; а було у нього три сини, третій був Аскеладден. - Хто з вас піде, нехай дивиться в обидва, - так сказав батько.
Жив-був один чоловік, і був у нього луг десь на косогорі, а на лузі стояв сарай і там зберігалося сіно. Тільки в останні роки не багато там припасів було, тому що кожен рік, на Іванову ніч, коли трава всього соковитіше і густіше, унадився хтось об'їдати весь луг, та так, наче по ньому пройшло ціле стадо. Раз так було, і два так було, а на третій раз господареві то набридло, і він сказав своїм синам, що треба їм постерегти біля сарая, щоб не з'їли у них траву, як у минулі роки; а було у нього три сини, третій був Аскеладден.
- Хто з вас піде, нехай дивиться в обидва, - так сказав батько.
Спочатку пішов старший син чатувати луг.
"Ну, тепер ні людина, ні звір, ні сам диявол мою траву не чіпатиме", - думав він.
Ось настав вечір, забрався старший син на сінник і ліг спати. Тільки раптом серед ночі піднявся страшний шум і земля загула, затремтіла так, що біля сараю трохи дах не обвалився. Схопився старший син - і побіг що є сили, навіть жодного разу не озирнувся. А всю траву знову хтось об'їв, як і в минулі роки.
Ось на другий рік, в Іванову ніч, батько знову каже, що не справа їм віддавати всю траву невідомо кому.
- Нехай один із вас знову піде чатувати, та хай стежить гарненько, - сказав він.
Вирішив середній син спробувати щастя. Забрався він на сінник і ліг спати, так само як його брат. І знову посеред ночі піднявся страшний шум і земля затремтіла ще сильніше торішнього. Почув це середній син, злякався і пустився навтьоки, та так, ніби йому за це гроші платили.
На третій рік прийшла черга Аскеладдена. Зібрався він на луг, а старші брати і давай над ним сміятися.
- Ну, ти-то вже напевно вбережеш наше сіно! Недарма ти тільки і вмієш, що біля печі сидіти та в золі копатися! - Говорили вони.
Але Аскеладден не став їх слухати, а, як тільки настав вечір, пішов на луг, забрався на сінник і ліг, і ось скоро знову піднявся шум і затремтіла земля. "Нічого, тільки б гірше не було", - подумав Аскеладден. Тут земля ще сильніше затремтіла, і соломинки так і застрибали навколо Аскеладдена. "Нічого, тільки б ще гірше не було", - подумав Аскеладден. Затремтіла знову земля, та так, що Аскеладден злякався, як би дах на нього не впав. Але було це недовго, а потім одразу стало все навколо тихо-тихо. "Цікаво, чи буде знову шум чи ні?" - Подумав Аскеладден. Але шуму більше не було, все було тихо. Полежав трохи Аскеладден і чує, як ніби кінь стоїть біля комори і жує. Виглянув він обережненько за двері - і бачить: стоїть кінь і жує траву, та такий великий, гладкий і красивий кінь, якого Аскеладден в житті своєму не бачив. Тут же було сідло і вуздечка і ще лицарська кольчуга, і були вони мідні, та так і сяяли. "Ага, так це ти з'їдаєш наше сіно, - подумав Аскеладден. - Ну, більше я тобі цього не дозволю!"
Взяв він скоріше вуздечку, перекинув через коня, і кінь завмер як укопаний. І став він такий слухняний, що Аскеладден міг робити з ним усе, що душі завгодно. Сів ві...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Принцеса на скляній горі txt скачати, читати Принцеса на скляній горі jar скачати, читати Принцеса на скляній горі fb2 скачати, читати Принцеса на скляній горі epub скачати, читати Принцеса на скляній горі doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено