Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Пригода на мосту купуймісо

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Давно колись у селі Саваяма в провінції Хідзен жив собі вугляр на ім'я Нагайосі.
Якось уночі йому приснилося, ніби в його узголів'ї стоїть дідуган, схожий на чаклуна, і каже:
— Нагайосі, іди до містечка Такаяма і стань на мосту Купуймісо. Тоді напевно почуєш щось важливе.
Чоловік прокинувся і подумав: "Який дивний сон! А може, й справді почую щось важливе?"
Він устав ще вдосвіта, завдав на плечі мішок із вугіллям і вирушив до Такаями.
Блукаючи вулицями містечка, вугляр водночас шукав моста Купуймісо. Цей простий, складений з колод міст було перекинуто через гірську річку для того, щоб люди могли купувати місо в крамниці на протилежному березі. А тому його назвали мостом Купуймісо.
Нагайосі простояв на цьому мосту цілий день, але не почув нічого важливого. Так було і на другий, і на третій, і на четвертий день. Однак Нагайосі не повернувся додому і на п'ятий.
Нарешті до нього підійшов крамар, що бачив його щодня на мосту, і спитав:
— Чого це ви стоїте тут щодня?
— Та, знаєте, уві сні мені з'явився чаклун...— І Нагайосі розповів усе, що йому снилося.
Крамар зареготав.
— Хіба ж можна вірити снам? Мені теж недавно приснився дідуган, схожий на чаклуна, і сказав, що начебто в Саваяма живе чоловік на ім'я Нагайосі...
— Хто? Нагайосі?..— почувши своє ім'я, вигукнув Нагайосі.
— А хіба ви його знаєте? — недовірливо запитав крамар.
— Ні, не чув про такого,— збрехав Нагайосі.
— Зрештою, де ж це видано, щоб чоловік, який приснився, та жив насправді! Дідуган уві сні сказав, начебто під сосною коло хати того чоловіка закопаний скарб. Але я не знаю того чоловіка та й снам не вірю. І вам не раджу. Тож забудьте про це й повертайтеся додому,— сказав крамар й пішов геть.
Почувши це, Нагайосі подумав: "От і справджується мій сон!" — і побіг додому, немов на крилах. Копнув під сосною, дивиться — а там купа золота.
Кажуть, відтоді Нагайосі зажив у добрі й достатку....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Пригода на мосту купуймісо txt скачати, читати Пригода на мосту купуймісо jar скачати, читати Пригода на мосту купуймісо fb2 скачати, читати Пригода на мосту купуймісо epub скачати, читати Пригода на мосту купуймісо doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено