Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Помста горобця

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Раз зловила ворона курча, сіла на дуба та й їсть. Але приходить лис під дуб, був голодний, та й дивиться, що ворона їсть. Йому дуже зробився жаль, що він голодний, а ворона менша, ніж він, та й їсть. Та й каже до ворони: “Або кинь мені по добрій волі, а як ні, то я полізу на дуба і тебе там з'їм на дубі”. Але ворона була мудра та й гадає собі, що як буде лис лізти, вона втече на друге дерево. Але щось собі лис роздумав та й каже до ворони: “Я лізти не годен, я старий. Я уже немало по світі находився, але відколи я ходжу, я ще не бачив такої гарної птахи, як ти. Ти найрозумніша і найліпше співаєш”. Ворона як учула, що її лис хвалить, що вона гарно співає, та й тоді каже: “Кра, кра!” Та й що мала в дзьобі, то впало, та й лис з'їв. Але лис побачив, що йому вдалося одурити ворону, та й каже: “Мені ліпше буде так лиш видурювати, ніж ходити за чим”.

Але знов іде під другого дуба, дивиться, а там знов ворона коло молодих воронят. Та й каже він до ворони: “Кинь мені одну дитину, бо як не кинеш, то полізу та й усіх з'їм”. Ворона не хотіла, а лис почав ніби драпанитися по дубі. Ворона як побачила, та й каже: “От не лізь, я вже тобі сама кину, лиш не лізь”.
Надлетів горобець та й каже до ворони: “Що тобі старий лис казав?” Ворона каже: “Казав, що як не кину свою дитину, то полізе та й з'їсть усіх”. А горобець каже: “Дурна, ти йому не кидай, хай спробує та хай лізе. Він лиш тебе так дурить, що полізе. Він не може лізти”. Але лис то вчув та й каже: “Ей, чекай, я тобі нагадаю. Колись ти впадеш в мої руки”. Та й пішов.

Відтак знов зустрівся лис з тим горобцем. Горобець на дубі, а він знов під дубом. Та й каже лис до горобця: “Як ти перебуваєш в такі стужі? Я на землі так змерз, а ти не змерз на дереві? Що ти таке робиш, що ти не змерзаєш?” А горобець каже: “Я з того боку вітер, то я під крило голову запхаю, а як з іншого боку, то я під друге”. А лис каже: “Злізь нижче, бо я не чую, що ти кажеш”.
Він зліз та й знов те каже, що казав. А лис каже: “Злізь ще нижче, бо я не чую, бо глухий”. А горобець знов скочив нижче, уже таки недалеко від лиса, та й каже йому: “Як з одного боку вітер, то я під те крило сховаю голову, а як з іншого, то я під те”. Та й лиш запхав голову, а лис скочив, хап, злапав горобця за крило та й каже: “Бачиш, ти других радив, а собі не можеш; порадь собі тепер”.
Якось горобець урвав крила шматок, та й вирвався, та й утік. А коли вже трохи загоїлася рана, та й знов зустрів лиса. Каже лис: “Ой я тебе мав давно з'їсти, коли ти також не дурний”. А горобець каже: “Ти мною не наїшся, бо я малий, лиш тільки, що мені життя відбереш. Я тобі ліпше пораджу, лиш нічого мені не кажи уже більше. Ходи зі мною, тут в одного ґазди дуже багато курей в курнику”. А лис дуже втішився та й каже: “Ану, поведи мене!”
Вже нічого йому не казав, ішли обидва разом. Лис іде землею, а горобець то на одне дерево, то на друге. Так й так прийшли аж до буди. А в тій буді був пес. Горобець сів на буду та й каже: “Ти йди, але щоб багато не брав, лиш одну, та й ту дуже потихеньку брав, аби тебе ніхто не зловив”.
Лис підсувається, підсувається. А пес спав. Але як учув, що лис іде, скочив та й лиса роздер.
...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Помста горобця txt скачати, читати Помста горобця jar скачати, читати Помста горобця fb2 скачати, читати Помста горобця epub скачати, читати Помста горобця doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено