Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Півень з товаришами проганяє ведмедя

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Був півень, качка і кішка, та й стали радитися. Каже півень до качки: “Ходім на службу, бо я не маю чого вдома бути”. А качка каже: “Та й я також піду”. А кішка каже: “Я теж не лишуся”. Але йдуть вони, йдуть, разом зібралися, зустріли також бабу; та баба йде і плаче, і балакає: “Ой, в моїй хатці біда є, біда”. А півень до тієї баби каже: “Що ви так плачете?” — “Ой, у моїй хатці біда є, біда”.— “Ходіть,— каже,— я вам вижену”. А то ведмідь там був, зайшов до тієї хати, бабу вигнав, а сам в ній хотів бути, замешкався. Але каже та баба до півня: “Ой, паночку, паночку, не такі вже були та й не могли вигнати, та й ви не виженете”.— “Що ви питаєте, бабо,— каже півень,— я вам вижену”.
Пустила баба того півня на ніч до хати. А качка каже: “Та й я не залишу тебе”. І кішка каже так само, що і я не залишу. Йдуть всі троє до хати. Півень собі сів на перекладині, качка залізла під ліжко, а кішка в піч. Приходить ведмідь до хати і насамперед береться до печі. А кіт з печі до ведмедя, почав харчати і пазурі розпустив та й за губу його злапав.

А півень з перекладини, кудкудакав, а ведмідь собі гадав, що він все каже: “Подай-но його сюди, подай-но його сюди!” А качка під ліжком квакала, а ведмідь на качку казав, що качка казала: “Так, так, так йому роби!” Його забрав страх, того ведмедя, і почав втікати. Втік з хати. Переночували вони усі троє, і півень каже до тієї баби рано: “Бачите, бабуню, вже не маєте біди в хаті!” — “Що ви, паничу, кажете?” — “А-я, ходіть до хати, подивіться”. Баба входить до хати, роздивляється — нема. Питається півня: “Що вам належить за це?” А він каже: “Нічого мені не належить, лиш я був би у вас, і то ми усі троє”.
Тоді баба до півня каже: “То добре, паночку, бо я була однаково сама не лишилася, бо та біда дуже налякала мене”. Півень тоді бабі каже: “Як ми побудем, то будете мати спокій”.— “Не сподівалася,— каже баба до півня, — щоби ви вигнали ту біду мені звідси”.— “А бачите, мені тепер дуже добре буде, бо я однак не мав помешкання ніде, ані моя сестра качка і моя сестра кішка!”
То з того часу вони знайшли помешкання, а ведмідь не приходив більше....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Півень з товаришами проганяє ведмедя txt скачати, читати Півень з товаришами проганяє ведмедя jar скачати, читати Півень з товаришами проганяє ведмедя fb2 скачати, читати Півень з товаришами проганяє ведмедя epub скачати, читати Півень з товаришами проганяє ведмедя doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено