Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Нічна гонитва

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жила собі одна жінка. Одного разу, лягаючи спати, вона подумала:
«Завтра я повинна до сходу сонця, щоб сходити на базар».
Збиралася вона продати на базарі яєчка і масло.
Спати вона лягла рано і прокинулася, коли ще було зовсім темно. Годинника у неї не було, дізнаватися час по місяцю і за зірками вона не уміла, а тому вирішила, що вже пора вставати, хоча ще і північ не пробило.
І ось в цю дивну темну пору вивела вона із стайні сонного коня, приладнала йому на спину дві плетені корзини - накинула собі на плечі плащ, сіла верхи на коня і відправилася в шлях. Шлях її в місто лежав через Вересову Пустку — дивне містечко, зовсім не вдале для нічних прогулянок.
Не встигла вона далеко від'їхати, як раптом почула гучний собачий гавкіт і при світлі зіро — побачила зайця, що біг тікаючи від погоні.
Заєць кинувся прямо до неї і, трохи не добігши до неї, впав на землю усім своїм виглядом немов би кажучи: «Порятуй, заховай!»
Жінка ця взагалі полювання не шанувала, а тому не стала себе довго прохати, взяла тремтячого зайця, заховала його в одну з своїх корзин і як ні в чому не бувало поїхала далі.
Проте дуже скоро вона знову почула собачий гавкіт і тут же побачила дивного вершника на коні, і кінь був мов те страховисько зовсім без голови. Вершник був весь чорний — а на верхівці голови його з-під жокейської шапочки стирчали ріжки. Гірше за те, глянувши вниз, вона побачила, що в стремена він втягав зовсім не ноги а роздвоєні копита!

Чорного вершника на коні без голови з усіх боків обступили великі чорні пси, що збіглися, мабуть на запах зайця. Пси були теж зовсім незвичайні. На голові у них були маленькі ріжки, а коли вони вертіли хвостами, на всі боки так і сипалися іскри, і, принюхавшись, жінка відчула запах сірки. Страх, та і годі!

Але вона була жінка хоробра, і якщо вже вирішила врятувати зайця і заховати в свою корзину, то вже ні за що його не видала б. До того ж вона знала, що хоч біс і розумний, а все-таки не чарівник! Не міг він здогадатися, куди дівся заєць.

І справді, біс поклонився їй і дуже ввічливо запитав, чи не бачила вона, в яку сторону побіг заєць. Вона похитала головою: мовляв, не бачила і не знає. Затрубив біс у ріг, пришпорив коня без голови і пострибав геть з Вересової Пустки, а чорні пси за ним, і скоро щезали з очей.
Не встигла вона схаменутися, як раптом кришка кошика, в якому, сидів заєць, відкинулася, і з корзини піднялася прекрасна молода леді, одягнена у все біле.

— Я захоплена вашою хоробрістю, матінко, - сказала прекрасна леді.— Ви врятували мене від жорстоких мук. Коли я була звичайною жінкою, я зробила жахливий гріх і була за це покарана. На землі і під землею мене переслідували злі духи, і був тільки один шлях врятуватися від них — опинитися позаду них, коли вони переслідують мене. Скільки років мені не вдавалося це зробити! Тепер ви мені допомогли, і я за це нагороджу вас. Відтепер всі ваші квочки нестимуть по два яйця відразу. ваші корови даватимуть молоко круглий рік, а ваш чоловік жодного разу не переможе вас в суперечці!
І з цими словами пані зникла. Більше жінка її ніколи не бачила, але все їй далі велось як і було обіцяно....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Нічна гонитва txt скачати, читати Нічна гонитва jar скачати, читати Нічна гонитва fb2 скачати, читати Нічна гонитва epub скачати, читати Нічна гонитва doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено