Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Наука для журавля

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Голодний вовк на болоті піймав гуску і почав її трощикувать прямо з пір'ям і кістками. Одну кістку не перетер на зубах, застрягла в горлі, стояла впоперек горла. Вовк вертівсь, вертівсь, нічого не міг поробить. Уже він надумавсь проковтнуть і силкувавсь вихаркнуть, кістка не подавалась ні назад, ні наперед. Вовк побачив журавля, побіг до нього і почав прохать: “Будь ласкавий, рятуй мене, а то я загину ні за понюх табаку”.— “А що тобі, вовче, треба?” — “Витягни мені з глотки кістку, я тобі чим-небудь оддячу”. Вовк роззявив свою пельку. Журавель підійшов, застромив свою голову в рот вовкові, нащупав носом в глотці кістку і витяг звідтіль. А далі журавель каже: “Ну, давай же мені, вовче, що-небудь за роботу”.— “Що ти, довгов'язий, очманів, чи що? Ти моли бога, що твоя голова залишилась ціла”.— “Так ти ж сам поступивсь оддячить за роботу, я ж тебе од смерті заборонив”.— “Оце тобі, журавель, і оддяка, що пустив тебе живим; а будеш домагаться, так буде й тобі те, що гусакові”.
Журавель дай бог ноги од вовка і з того часу боїться до нього підближаться.
Через тиждень, а може й через два дикий кабан натрапив на дохлого зайця і почав його глитать. Кабан дуже зголоднів, гаразд не пережовував, ковтав цілком. Одна дебела кістка з заячого плічка, не пережерта зубами, попала в глотку і стала впоперек. Кабан прибіг до журавля і каже: “Будь ласкавий, рятуй мене, а то я подавився і ніяк не звільнюсь од кістки”. А журавель каже: “Ні, брате, я за це діло не берусь, я вам не лікар. Я одному поміг і навіки закаявся”.— “Ради бога, одрятуй, я тобі оддячу”.— “Знаю я вашу оддяку, один научив, тепер годі”.— “Та що ти, бог з тобою, я ж тобі ніякого зла не чинив. Заборони мене од смерті, вік буду за тебе бога молить”,— “Ні, боюсь; може ти й порядна звірина, тільки тепер я через поганих і добрим не вірю. Своя шкіра дорожча твоєї”.
Журавель піднявсь і полетів од кабана. А кабан так і загинув од кістки....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Наука для журавля txt скачати, читати Наука для журавля jar скачати, читати Наука для журавля fb2 скачати, читати Наука для журавля epub скачати, читати Наука для журавля doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено