Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Найдорожчий скарб японії

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Якийсь князь мав безліч дивовижних скарбів. Чого тільки в нього не було: і роги бородатого лева, і риб'ячий пуп, і навіть пов'язки на стегнах бога грому!
Князь дуже пишався своїми скарбами. Але предметом його особливої гордості був золотий півень. Хоча він і був зроблений із золота, виглядав півень зовсім як справжній. Кожен день, тільки-но починало світати, він вигукував три рази: "кукуріку!"
Найбільшим насолодою для князя було час від часу виймати свої скарби і розглядати їх. Він ніколи не втомлювався милуватися своїми коштовностями.
Було у князя вісім головних слуг, І кожен з них, як і личило князівським слугам, теж мав свій скарб - яку-небудь рідкість, якою пишався.
І ось одного разу князь скликав цих слуг і сказав їм:
- От що: завтра ввечері я влаштовую огляд скарбів. Приходьте всі в замок зі своїми коштовностями. Той, чиє скарб виявиться кращим, отримає щедру нагороду.
Настав вечір наступного дня. Князь дістав золотого півня і став чекати слуг з їх рідкостями.
Незабаром з'явився перший слуга. Він приніс свій скарб - "око дракона".
Другий слуга приніс маленький череп.
- Он череп теля, - самовдоволено сказав він. Третій слуга приніс відьомський ліхтар. Четвертий - шлунок борсука. П'ятий - черевики для горобця. Шостий - крила і лапки голуба-вертуни. Сьомий - штучне вухо для глухого.
Один за іншим зібралися з своїми дивини семеро слуг і стали чекати восьмого, але він все не з'являвся.
- Де ж він? Що з ним сталося?
- Йому, напевно, нічого показати!
- Тому він і не прийшов! Шкода, але ... Поки семеро слуг вели таку розмову, з'явився восьмий слуга. Він шанобливо вклонився князеві.
- Я спізнився, немає у мене ніякого виправдання.
- Потім будеш вибачатися. Покажи швидше, який скарб ти приніс?
- Так, так ... Тільки в мене немає такого скарбу, який можна назвати особливим. Я не знав, що мені принести сьогодні ввечері, і взяв із собою скарб саме звичайне.
- Хо! Звичайне скарб? Що це ще таке? Показуй швидше!
- Я залишив його перед воротами замку.
- Що ж ти, йди мерщій за ним!
- Так, так. Зараз!
Восьмий слуга пішов і відразу ж повернувся зі своїм скарбом. Це були чотири слухняних хлопчика і чотири гарненькі дівчинки. Діти стали парами і ввічливо вклонилися.
Весь великий зал прояснів від сяйва жвавих дитячих облич. А золотий півень князя і дивини його слуг відразу потьмяніли.
- М-да ... - Зітхнувши, заговорив князь, - тут не посперечаєшся, це чудовий скарб. Прекрасні діти! Чого вже звичайне, - а поруч з ними наші рідкості й коштовності все одно, що сміття. Я заздрю тобі, бо в тебе є перше скарб Японії - діти. Ти переміг. Перша нагорода належить тобі. ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Найдорожчий скарб японії txt скачати, читати Найдорожчий скарб японії jar скачати, читати Найдорожчий скарб японії fb2 скачати, читати Найдорожчий скарб японії epub скачати, читати Найдорожчий скарб японії doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено