Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Молодий мисливець

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жив собі один егет. Егет цей був майстерним мисливцем. Ось одного разу пішов він на полювання. Зустрівся йому вовк. Егет хотів убити його, але вовк змолився людським голосом: 'Не вбивай мене, егет! Коли-небудь послужу я тобі службу'. Егет не став вбивати вовка і пішов далі.

Побачив мисливець-єгет беркута і хотів було його застрелити, але беркут теж заговорив людським голосом: 'Не вбивай мене, я тобі стану' в нагоді. Мисливець-єгет пішов далі. Ось побачив він у воді золоту рибку і хотів було зловити її, але золота рибка також змолилася людським голосом: 'Єгете, залиш мене! Скрізь, де б ти не був, я поспішу тобі на допомогу'. Егет не чіпав рибку і пішов далі. Ось побачив він вдалині хатинку, з труби якої йшов дим. Егет пішов до цієї хатинки. Там жила злюща стара відьма. Стара зустріла єгета і стала розпитувати його, звідки і куди він йде.

- Я дам тобі одну роботу. У лісі годуються три мої коні. Ти злови їх і приведи сюди. Приведеш - видам за тебе будь-яку з трьох дочок, яку полюбиш, а не приведеш - з'їм тебе, - сказала стара.

Мисливець-єгет пішов в ліс, але коні не давалися йому в руки. Втомився мисливець, сів на камінь і заплакав. Підійшов до нього вовк і запитав:

- Чому ти плачеш, єгет?

- Як мені не плакати! - відповідав єгет.- Стара веліла зловити три її коней, але я не можу зловити їх. Тепер стара з'їсть мене.

- Не засмучуйся, - сказав вовк і миттю приганяв трьох коней старої до егету (а коні ці якраз і були дочками старої).

Егет привів коней до старої.

- Навіщо далися йому в руки? - закричала стара на дочок і знову пустила їх в ліс. - Якщо знову він почне вас ловити, ви оберніться птахами і підніміться в повітря, - сказала вона дочкам.

Так воно і трапилося: єгет хотів було зловити їх, але вони обернулися птахами і піднялися в повітря. Гірко заплакав мисливець-єгет. Але з'явився беркут і допоміг йому зловити птахів.

Стара ще більше розсердилася і сказала дочкам:

- Якщо він знову ловитиме вас, оберніться рибами і попливіть в глиб моря.

Стара знову наказала єгету зловити її коней. Єгет знову погнався за кіньми і вже зловив було їх, але вони обернулися рибами і поплили в глиб моря. З горя єгет сів на берег і заплакав. Ось підпливає до берега золота рибка і говорить:

- Не засмучуйся, єгет, я допоможу тобі. Три коні цього єгета перетворилися на риб і поплили в глиб моря. Розшукайте їх і приведіть сюди!- наказала вона рибам.

Риби тут же відшукали їх і пригнали до єгета. Тоді стара сказала йому:

- Ось три дочки, вибирай будь-яку! Єгет вибрав молодшу дочку.

Тоді молодша дочка і говорить егету:

- Мати наша дуже зла: вона перетворить мене на рябу, горбату діву, середню сестру зробить немолодий, а саму старшу перетворить красивою. Не помилися у виборі!

Стара, і справді, наказала йому вибирати будь-яку з трьох дочок. Мисливець-єгет сказав:

- Гаразд, мені ось цю рябу, горбату!

Ще більше розсердилася стара і сказала дочкам:

- От же горе мені! Нічого ви не могли зробити! Та я сама справлюся з цим єгетом. Йди зараз в сарай, - сказала вона егету, - виведи звідти коня і об'їздь його.

Молодша дочка сказала єгету:

- Вона сама обернеться конем. Ти перш за все візьми залізний сукмар (палицю); як тільки увійдеш до сарая, удар її їм. Потім вона захоче піднятися з тобою в повітря, а ти удар її сукмаром по голові, тоді вона нічого не зможе зробити.

Пішов мисливець-єгет в сарай, узяв в руки залізний сукмар.

Кінь хотів брикнути його ногою, але егет ударив її сукмаром, вивів і сів верхи. Кінь стрибнув майже до даху хатинки, а ег...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Молодий мисливець txt скачати, читати Молодий мисливець jar скачати, читати Молодий мисливець fb2 скачати, читати Молодий мисливець epub скачати, читати Молодий мисливець doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено