Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Містер майка

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Томмі Граймс іноді поводив себе як хороший хлопчик, а іноді бешкетував та був неслухом. І тоді мама говорила йому:
- Ах, Томмі, Томмі, будь розумникомю. Не тікай з нашої вулиці, не то тебе містер Майка забере!
Але все одно Томмі іноді тікав з своєї вулиці. І ось раз не встиг. він завернути за ріг, як містер Майка схопив його, сунув вниз головою в мішок і поніс до себе.
Прийшов містер Майка додому, витягнув Томмі з мішка, поставив його на підлогу і обмацав йому руки і ноги.
- Жорсткий попався, – похитав головою містер Майка. – Ну та все одно, – на вечерю у мене нічого більшого не немає, а якщо тебе відварити гарненько, вийде не так вже погано. Тільки про пряне про коріння-то я і забув! А без нього ти будеш зовсім гіркий. Салі! Ти чуєш? Підійди но сюди, Салі! – покликав він місіс Майку.

Місіс Майка вийшла з іншої кімнати і запитала:

- Чого тобі?
- Ось хлопчисько – це нам на вечерю, – сказав містер Майка. – Тільки я забув про пряне коріння. Постережи його, поки я за ними сходжу.
- Не турбуйся, гляну – відповіла місіс Майка, і містер Майка пішов.
Тут Томмі Граймс і питає місіс Майку:
- А що, містер Майка завжди їсть на вечерю хлопчиків?
- Частенько, милий, – відповідає йому місіс Майка.-Звичайно, як хлопчики погано поводяться і попадаються йому на очі.
- Скажіть, а чи немає у вас чого-небудь іншого на вечерю, окрім мене? Ну хоч пудингу? – запитав Томмі.
- Ох, я дуже люблю пудинг! – зітхнула місіс Майка. – Тільки мені так рідко доводиться його їсти.
- А ви знаєте, моя мама якраз сьогодні готує пудинг! – сказав Томмі Граймс.- І вона вам, звичайно, дасть шматочок, якщо я її попрошу. Збігати, принести вам?
- Який дбайливий хлопчисько! -зраділа місіс Майка. – Тільки дивися не барися, обов'язково повертайся до вечері.
Томмі кинувся навтік і був несказано радий, що так легко уминув смерті. Багато днів після того він поводився надзвичайно добре, але одного прекрасного дня він знову таки забіг за кут.
І треба ж було так трапитися, що не встиг він опинитися на іншій вулиці, як містер Майка заграбастав його, сунув в свій мішок і поніс додому.
Притягнув він Томмі до себе додому, витрусив з мішка і відразу впізнав його.
- Е-е, – говорить, – та ти ніяк той самий хлопчисько, що залишив мене з господинею без вечері. Але більше тобі це не вдасться! Тепер я сам тебе постережу. Нумо, лізь в скриню, а я посиджу та почекаю, поки скипить для тебе казан з водою.
Довелося бідному Томмі лізти куди наказано, а містер Майка всівся на скриню і почав чекати, поки казан закипить. Чекали вони, чекали, а казан все не закипав, так що під кінець містерові Майці це набридло і він сказав:
- Ей ти, там внизу! Що мені, – століття тут сидіти? Нумо висунь но мені ногу!
Томмі в скрині знайшов макогона та висунув його назовні, містер Майка схопив сокиру, відрубав її і кинув в казан. Потім покликав:
- Салі! Салі, дорога!
Але ніхто не відповів. Тоді містер Майка вийшов в сусідню кімнату пошукати місіс Майку, а поки шукав, Томмі вибрався з-під дивана і кинувся до дверей.
І ось знову повернувся Томмі Граймс додому і більше ніколи не забігав за кут до тих самих пір, поки не виріс великий і йому не дозволили ходити усюди одному....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Містер майка txt скачати, читати Містер майка jar скачати, читати Містер майка fb2 скачати, читати Містер майка epub скачати, читати Містер майка doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено