Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Мишаче змагання

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Сталося це давним-давно. Жили в одній гірському селі старий із старою. Цілий день вони працювали, а багатства все не додавалося.
Ось як-то раз по весні відправився старий у гори хмиз збирати. Йшов він, йшов, поки не потрапив у лісову гущавину. Зупинився старий перепочити. Раптом чує - кричить хтось:
- На тобі! Отримуй! На?! А тут і інший голосок почувся:
- Ну постривай! Я тобі помщуся!
Здивувався старий, навколо озирнувся - немає нікого! Вирішив він тоді у траві подивитися. Розсунув зарості, та як укопаний і зупинився. Дивиться - очам не вірить: дві миші борються займаються! Одна миша товста, а інша - худа! Товста мишу на худу навалила ся і кричить:
- На тобі! Отримуй! Отримуй!
Придивився старий до мишей краще, та від подиву аж присвиснув:
"Ось чудеса, - думає він. - Ніяк ця худа миша - та сама, що в мене в домі живе. Та й товсту знаю - з будинку сусіда-багатія вона буде".
Поспішив старий додому - старій про мишаче сумо розповісти.
- Здається мені, - сказала стара, - що неспроста наша миша така худа. Ми з тобою в бідності живемо, от і миша нам під стати!
- Давай-но, стара, - запропонував старий, - спробуємо її трохи підгодувати. Може, сили у неї й додасться?
Зібрала стара залишки рисової муки і спекла рум'яний коржик. Поклав старий корж перед мишачої норкою. На ранок дивиться - ні коржі, та й ні єдиної крихти не залишилося.
Зраділи старі:
- Нарешті, - кажуть, - наша бідна миша досхочу наїлася! Тепер вже точно - сил у неї для боротьби сумо додасться!
На наступний день вирушили старий із старою в гори. Дуже старій хотілося подивитися, як миші змагаються.
Причаїлися вони за деревом і стали чекати. Раптом чують, кричить товста миша:
- Маєш! На?! А худа їй раптом як закричить у відповідь:
- Ну, постривай у мене! Подивимося, хто кого! Сама отримуй!
Повалила худа миша товсту на траву.
- Дай перепочити, - почала благати товста миша.
Віддихалась вона і питає:
- Що за диво з тобою, сестро, сталося? Вчора я тебе легко перемагала, а сьогодні ти ніби сильніше стала?
- Що правда, то правда, - погодилася худа миша. - Бачиш, сестрице, тобі мене не зрозуміти: ти в багатому домі живеш, а я в бідному. Нечасто мені вдається вдосталь поїсти. Так от вирішили господарі мене підгодувати - поклали до нори рисову перепічку. Думаю я, що тепер кожен вечір мене частування будинку чекати буде.
- Як же я люблю рисові коржі! - Зітхнула товста миша. - І зовсім ніхто мене ними не пригощає! Послухай, сестрице, принесла б ти мені шматочок спробувати.
Похитала худа миша головою:
- Ні, - каже, - не можу. Негоже мені з дому свого рисові коржі тягати, там і без того їсти нічого. Не можу я тебе задарма годувати.
Задумалися товста миша, а потім і питає:
- А якщо не дурно? У мого хазяїна грошей сила-силенна. Тільки адже гроші - це не рисові коржі, ними ласувати не будеш. Давай мінятися! Я тобі монету, а ти мені шматок коржа! Зраділа худа миша:
- Гаразд, - каже, - так і зробимо.
Почули старий із старою про мишачий домовленість і додому поспішили. Зайняла стара у сусідів рисового борошна, та коржів напекла. Ось, нарешті, настав вечір. Прийшла товста мишу до худої в гості. З'їла товста миша коржика і каже:
- Я монету принесла, як умовлялися. Взяла худа миша монету, та на Старикова божницю поклала.
З тих самих пір так і повелося. Стала товста миша вечорами до худої в гості ходити, так справно домовленість мишачий виконувати. Як прийде, обов'язково монетку з дому багатія принесе. Пригостить її худа миша коржем, а монетку на божницю покладе.
Розбагатіли мало-помалу старий із стар...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Мишаче змагання txt скачати, читати Мишаче змагання jar скачати, читати Мишаче змагання fb2 скачати, читати Мишаче змагання epub скачати, читати Мишаче змагання doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено