Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Лисичка та лісові звірі

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:


Знайшла собі якось лисиця пиріжок, серединку виїла, а замість серединки напхала піску з багнюкою. Тоді пішла собі далі. Іде, аж пастухи пасуть худобу. Прийшла вона до пастухів та й каже їм:
— Пастушки, пастушки, ви дайте мені бичка-третячка, а я вам віддам пиріжок.
Пастухи дали лисиці бичка-третячка, а лисиця пастухам віддала пиріжок. Віддала пастухам пиріжок та й каже їм:
— Не їжте його, доки я з бичком зайду за гору! Пастухи так і зробили. А лисиця як тільки зайшла за гору,
так швиденько повела бичка-третячка в лісок. Прийшла ли¬сичка в лісок та й давай собі сани вирубувати, рубає і при¬мовляє:
— Рубаю, рубаю один раз! Рубаю, рубаю два! Рубаю, рубаю три! Рубаю, рубаю чотири! Рубаю, рубаю п'ять! Рубаю, рубаю шість! Рубаю, рубаю сім! Рубаю, рубаю вісім! Рубаю, рубаю дев'ять! Рубаю, рубаю десять!
І зробила сани. Запрягла до саней свого бичка-третячка та й поїхала. їде, їде, аж біжить заєць.
Лисичко-сестричко, поїду і я з тобою.
Ой ти, зайче косий! Хіба ти не бачиш, що мій кінь плохенький, сани мої благенькі і сама я ледве їду? Та не¬хай уже, їдь собі! Сідай на сани!
Поїхали вони удвох. їдуть, їдуть, аж біжить вовк.
Кумонько-голубонько! Пусти мене на саночки!
Ох ти, вовче — негар¬ний хлопче! Хіба ти не ба¬чиш, що коник мій плохень¬кий, сани мої благенькі, а ми й так уже вдвох їдемо? Ще й ти просишся! Але не¬хай, їдь собі! Сідай на сани!
Поїхали вони утрьох. їдуть, їдуть, аж біжить ведмідь.
Кумко-голубко, поїду і я з тобою.
Ой ти, клишоніг! Хіба ти не бачиш, що кінь мій плохень¬кий, сани мої благенькі, а ми й так уже втрьох їдемо? Ще й ти просишся з нами їхати! Але нехай, їдь собі! Сідай на сани!
І поїхали вчотирьох. їдуть, їдуть, аж біжить лис.
Лисичко, поїду і я з тобою.
Хіба ти не бачиш, що ми і так їдемо вчотирьох? А кінь мій плохенький, сани мої благенькі. Коли б ще не обламалися, як ти сядеш. Ну, та нехай, їдь собі, нічого не вдієш! Сідай на сани!

І поїхали вони вп'ятьох. їхали, їхали, аж ось сани трісь! — і поламалися. Вони всі й попадали додолу. Упала лисиця та й давай сваритися:
— А що, хіба я не казала: мої сани благенькі, коли б не обламалися?! Аж воно так і є! А все ви винні. Понасідало повні сани!.. Що ж його робити?! Треба думати й гадати, як те лихо виправляти!.. Та що тут довго думати? Нехай заєць іде дерево на сани рубати, бо він перший напро¬сився їхати!
Пішов заєць до лісу дерево на сани рубати. Рубав, рубав, а приніс одну різку березову! Як почала лисиця зайця лаяти:
— Тобі, зайче косий, мабуть, і лісу не було! Ходи ти, вовче, дерево на сани врубай: ти сідав слідом за зайцем!
Пішов вовк до лісу дерево на сани рубати. Ходив він, ходив лісом, доки знайшов-таки корчомаку. От і приносить її до ли¬сиці. Як стала лисиця на нього сваритися:
А ти, вовче, ти, поганий хлопче! Чи тобі також лісу не було! Які ж із корчомаки сани? Ходи ти, ведмедю, сани робити!
Пішов ведмідь до лісу дерево на сани шукати. Вирвав він ялину й тягне її до лисиці. Як приволік він до лисиці, як стала на нього лисиця сваритися:
— Ох ти ж, клишоноге невдатний! Які ж із неї сани?.. Хо¬ди ти, лисе, сани робити!
Пішов лис до лісу дерево на сани рубати. Ходив він, ходив, рубав, рубав і зрубав патичок вільховий. Як приніс лис пати¬чок вільховий, як лисиця давай на нього гримати:
— Чи тобі лісу не було? Та сам подивися, які з цього дрючка сани?
Доведеться самій іти дерево на сани рубати! Пішла лисиця лісу рубати. Прийшла та й каже:'
— Рубаю, рубаю один раз! Рубаю, рубаю два! Рубаю, ру¬баю три! Рубаю, рубаю чотири! Рубаю, рубаю п'ять! Рубаю, рубаю шість! ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Лисичка та лісові звірі txt скачати, читати Лисичка та лісові звірі jar скачати, читати Лисичка та лісові звірі fb2 скачати, читати Лисичка та лісові звірі epub скачати, читати Лисичка та лісові звірі doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено