Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Королівські зайці

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жили собі король з королевою, і була у них одна дочка, і дочку так облягали женихи, що батько і мати не знали, куди від них діватися. Зовсім не хотілося віддавати її заміж, а хотілося тримати при собі. І ось видав король указ, що той, хто три дні пастиме триста королівських зайців і всіх убереже, отримає в нагороду принцесу. Зате хто їх не убереже, у того ремені із спини і грудей виріжуть.

А жив в тій країні один мужик, і були у нього три сини. Старші сини носи задирали, нікого за людей не вважали, а особливо меньшого брата. Почули вони королівський указ, і старший син відразу зібрався пасти зайців, щоб отримати принцесу. Спорядили його, як могли, і він відправився в палац.

Йшов він по лісу і в тому лісі зустрів убогу стареньку. Старенька ласкаво привіталась і запитала, куди він шлях тримає.

- Це не твоя справа, - відповів він.

- Почому знати, - сказала старенька. - Я дала б тобі добру раду і показала дорогу, будь ти трохи поввічливіший.

Але він вирішив, що дорогу він і сам знає, а в порадах не має потреби.

Добрався він до двору, і явився на очі королеві.
Велів король випустити всіх зайців, і не встигли вони вибігти на траву, як пустилися в різні боки. Цілий день бродив по лісу старший син, та тільки жодного зайця не знайшов. І велів король вирізувати у нього ремені із спини і грудей і гнати з двору.

Повернувся він з ганьбою додому.
Думав батько що на цьому й закінчиться та пригода з царівною, та тільки помилився він, тому що другий син думав, що, будь братик порозумнішай, ходити б йому з цілою шкірою на спині і на грудях та ще і королівським би зятем бути. І вирішив він теж пробувати щастя, і, як батько не благав, як не просив його, він стояв на своєму. Ну, робити нічого, спорядив його батько в дорогу, і він відправився в палац. Але і у нього нічого не вийшло, з убогою старенькою він обійшовся неласкаво, зайці розбіглися, і повернувся він до батька такий же покалічений, як старший брат, і теж ні з чим.

І тут меньшой брат зліз з печі, де він лежав в золі, і сказав, що тепер вже його черга пробувати щастя. Розсердився батько, не хотів він його відпускати, поки у старших рани не заживуть. Все є яка допомога в господарстві. Але молодший стояв на своєму. Батько споряджати його не став, і він узяв трішки їжі на дорогу і пішов.

Йшов він по лісу і зустрів ту ж саму стару жебрачку, що і брати.

- Здрастуйте, матінка! - сказав він їй.

- І тобі сину не хворіти - відповіла вона.

- Давай - каже хлопець - відшукаємо містечко, де мурашок немає, сядемо і закусимо.

Старенька погодилася, вони сіли, і тут він побачив, що їжі-то у нього мало, стареньку не нагодувати, і пообіцяв він її пригостити гарнетиько як поступить на королівську службу. Вона запитала, на яку він службу зібрався, і хлопець розповів про свої наміри.

- Тобі, значить, знадобиться хороша дудочка, -сказала старенька. Варто тобі подудіти збіжаться всі триста зайців, а може щей більше. Подякував її молодший син за дудочку і на цьому вони розлучилися.

Прийшов він в палац, нагодували його, і король випустив зайців, тут же вони всі розбіглися в різні боки.
- Бігайте на здоров'я, -думал молодший син, - все одно ще потанцюєте під мою дудочку.

Пішов він потихеньку-легенько в ліс і знайшов стареньку, дав їй поїсти, і вона його навчила, як йому бути, якщо він кого зустріне.

Ходив він ходи, як подудить до полудня у дудочку, так усі зайці до нього і збіглися.

А тут їде панна зі свитою. Тай запитує чи не можна купити зайця?
Ціна у мене одна. Хочеш зайця - обійми мене двічі, - від...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Королівські зайці txt скачати, читати Королівські зайці jar скачати, читати Королівські зайці fb2 скачати, читати Королівські зайці epub скачати, читати Королівські зайці doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено