Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Госпожа метелица

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Було в однієї вдови дві дочки: одна була гарна й роботяща нерідна, а інша своя- потворна і лінива. Але мати більше любила потворну і ледачу, а інший доводилося виконувати всяку роботу і бути в будинку попелюшкою. Бідна дівчина повинна була кожен день сидіти на вулиці біля криниці й прясти пряжу, та так багато, що від роботи у неї кров виступала на пальцях.

І ось сталося одного разу, що всі веретено залилося кров'ю. Тоді дівчина нахилилась до криниці, щоб його обмити, але веретено вискочило в неї з рук і впало у воду. Вона заплакала, побігла до мачухи і розповіла їй про своє горе.

Стала мачуха її сильно лаяти і була такою жорстокою, що сказала:

- Раз ти веретено впустила, то зумій його і тому дістати.

Повернулася дівчина до криниці і не знала, що їй тепер і робити, і ось стрибнула вона з переляку в колодязь, щоб дістати веретено. І стало їй зле, але коли вона знову прокинулася, то побачила, що знаходиться на прекрасному лузі, і світить сонце над ним, і ростуть на ньому тисячі різних квітів. Вона пішла по луці далі і прийшла до печі, і було в ній повно хліба, і хліб кричав:

- Ах, витягни мене, витягни, а не то я згорю, - я давно вже випікся!

Тоді вона підійшла і витягла лопатою хлібини один за іншим.

Пішла вона далі і прийшла до дерева, і було на ньому повним-повнісінько яблук, і сказало їй дерево:

- Ах, обтруси мене, обтруси, мої яблука давно вже достигли!

Вона почала трясти дерево, і посипалися, немов дощ, яблука додолу, і вона трясла яблуню до тих пір, поки не залишилося на ній ні одного яблука. Склала вона яблука в купу і пішла далі.

Прийшла вона до хатинки і побачила у віконці стару, і були у тій такі великі зуби, що стало їй страшно, і вона хотіла було втекти. Але стара гукнула їй услід:

- Миле дитятко, ти чого боїшся! Залишайся в мене. Якщо ти будеш добре виконувати у мене в будинку всяку роботу, тобі буде добре. Тільки дивись, стели як слід мені постіль і старанно збивай перину, щоб пір'я злітало, і буде тоді в усьому світі йти сніг бо я є - пані Метелиця.

Так як стара обійшлася з нею ласкаво, то на серце у дівчини стало легше, і вона погодилася залишитися і вступити до пані Метелиці в найми. Вона намагалася в усьому догоджати старій і всякий раз так сильно збивала їй перину, що снігу було по всьому світу вдосталь, і тому дівчині жилося у неї добре, і вона ніколи не чула від неї поганого слова.

Так прожила вона деякий час у пані Метелиці, та раптом засмутилась і спочатку сама не знала, чого їй не вистачає, але нарешті вона зрозуміла, що сумує за рідним домом, і, хоча їй було тут в тисячу разів краще, ніж там, все ж вона прагнула додому. Нарешті вона сказала старій:

- Я знудьгувалася по рідному дому, і хоча мені так добре тут під землею, але довше залишатися я не можу, мені хочеться повернутися наверх - до людей.

Пані Метелиця сказала:

- Мені подобається, що тебе тягне додому, і так як ти мені добре і старанно служила, то я сама проводжу тебе туди .- Вона взяла її за руку і привела до великих воріт.

Відкрилися ворота, і, коли дівчина опинилася під ними, раптом пішов сильний золотий дощ, і все золото залишилося на ній, так що вся вона була вся покрита золотом.

- Це тобі за те, що ти так старанно працювала, - сказала пані Метелиця і повернула їй також і веретено, що впало в колодязь.

Ось закрилися за нею ворота, і опинилася дівчина знову вгорі, на землі, і зовсім недалеко від будинку своєї мачухи.
І прийшла вона прямо в будинок до мачухи, і, тому що була вона вся золотом покрита, її прийняли і...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Госпожа метелица txt скачати, читати Госпожа метелица jar скачати, читати Госпожа метелица fb2 скачати, читати Госпожа метелица epub скачати, читати Госпожа метелица doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено