Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Горщик киселю

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жили колись старий та стара, жили удвох і були дуже бідні. Не було в них ні худоби, ні іншого добра. Старий ходив працювати до багатих людей, але додому нічого не приносив. Якось раз почули старий із старою, що цар влаштовує великий бенкет і кличе всіх: багатих і бідних. Старий теж почав збиратися. Але як піти до царя без подарунка?!
Жили колись старий та стара, жили удвох і були дуже бідні. Не було в них ні худоби, ні іншого добра. Старий ходив працювати до багатих людей, але додому нічого не приносив.
Якось раз почули старий із старою, що цар влаштовує великий бенкет і кличе всіх: багатих і бідних. Старий теж почав збиратися. Але як піти до царя без подарунка?!
І придумав: звелів бабі зварити горщик киселю і з цим киселем відправився до царя на бенкет. Розсмішив старий царя своїм подарунком, і дав йому цар за кмітливість мірку золота. Зрадів старий. Йде додому задоволений. Зустрічається йому людина, їде верхи на коні.
- Звідки йдеш, дядько?
- Йду з царського бенкету. Відніс горщик киселю, отримав за це мірку золота. Тепер як прийду додому, куплю чого-небудь собі та старій!
- Давай мінятися! Ти мені золото, я тобі коня.
Що ж, мінятися так мінятися. Взяв старий коня, віддав золото, радіє:
- Тепер можна поле на свого коня зорати!
Сів на коня, проїхав трохи, бачить - жінка жене корову. Запитує старого:
- Звідки їдеш, дядько?
- Іду з царського бенкету. Відніс горщик киселю, отримав мірку золота. Проміняв золото на коня. Тепер у господарстві свій кінь буде.
- Давай мінятися. Ти мені коня, я тобі корову! Сподобалося це старому, говорить:
- Хай, молоко у нас буде. То-то стара зрадіє! Повів він корову додому. Пройшов трохи, зустрічає жінку, вона свиню в місто веде.
- Де був, дядьку?
- Був на царському бенкеті. Відніс горщик киселю, отримав мірку золота. Золото проміняв на коня, коня проміняв на корову. Ось веду корову додому, буде у нас з бабою молоко.
- А чи не проміняєш корову на свиню?
- Можна, - погодився старий. - Прийду додому, приведу свиню, ось і буде у нас м'ясо!
Жене він свиню і зустрів жінку з вівцею.
- Куди, дядьку, ходив?
- Ходив на царський бенкет. Відніс горщик киселю, отримав мірку золота. Золото проміняв на коня, коня на корову, корову на свиню. Як прийду додому, приведу свиню - поїмо з старою м'яса вдосталь.
- А чи не проміняєш свиню на вівцю?
Зрадів старий чоловік:
- Чому ж ні? Проміняю, дивись, вовна буде, нав'яже стара і рукавиць і панчох.
Пройшов ще трохи. Наздоганяє жінку з куркою.
- Куди ходив, дядько?
- Ходив на царський бенкет. Відніс горщик киселю, отримав мірку золота. Золото проміняв на коня, коня на корову, корову на свиню, свиню на вівцю. Тепер хоч вовна буде, можна нав'язати панчіх і рукавиць.
- Давай мінятися.
- Це добре - курка яєць дасть. Будемо і самі їсти, і для продажу копити.
Йде далі, курку під пахвою несе. Попадається назустріч жінка, на грудях у неї голка Приколота.
- Звідки йдеш, дядько?
- Йду з царського бенкету. Відніс горщик киселю, отримав мірку золота. Золото проміняв на коня, коня на корову, корову на свиню, свиню на вівцю, вівцю на курку.
- Поміняй курку на голку.
Старий погодився.
- Прийду додому, то хоч лахміття свої полагодимо.
Йде, йде, вже до хати підходить. Став перелазити через огорожу і впустив голку на землю. Став нишпорити в траві, кожну травинку перебрав, а голки не знайшов. Так і прийшов додому ні з чим. Каже старій:
- Даремно я кисіль царю носив, краще б самі з'їли....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Горщик киселю txt скачати, читати Горщик киселю jar скачати, читати Горщик киселю fb2 скачати, читати Горщик киселю epub скачати, читати Горщик киселю doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено