Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Горобець прислужує псові

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

У одного господаря був пес. Та й як той пес постарів, а ґазда каже йому: “Уже ти постарів, службу на годний робити, то іди собі геть. Бити тебе не хочу, але відсилаю тебе, іди собі геть”.
Побіг пес у село. Біжить він попід терня та й якось зловив горобця. Питається горобець: “Що хочеш зі мною робити?” — “Га, хочу тебе з'їсти!” — “Е, дай мені спокій, на мені нема м'яса, лиш пір'я багато”.— “Що робити,— каже пес,— коли я голодний”.— “Якщо ти голодний, то пусти мене, і зараз матимеш їсти, скільки схочеш”.

Пустив його пес, а горобець каже: “Ходи за мною!” Летить горобець на обійстя до одного багача. Каже горобець: “Я залечу у хату, там жінка готовить обід, а ти іди за мною”. Улетів горобець у хату та й до образів, то на піч, фурк сюди, фурк туди — по цілій хаті літає. Ґаздиня лишила глечики та почала горобця ловити, каже: “Якщо б я тебе зловила, та прийдуть діти зі школи, то будуть гратися”. Так вона уганялася за тим горобцем, що пес з'їв усе м'ясо. Тоді горобець як побачив, що пес висунувся з хати, що уже не голодний, фурк надвір та й полетів. Ґаздиня до глечиків — ого! Обіду нема. “А бог би тебе,— каже,— побив!” Та й у плач.
Але горобець питається пса: “Ти вже ситий?” — “Ситий. Добре попоїв, коли б ще напитися”.— “Добре. Ходи зі мною”. Завів його горобець знов до одного багача на обійстя та й каже йому: “Стань тут за стіг сіна та й дивися, як я залечу до стайні, то ти іди та пий молока, скільки хочеш”. Але жінка на полуднє йшла доїти корів, а горобець улетів у стайню та й причаївся. Як уже удоїла повну дійницю, а горобець почав літати над коровами, попри ясла, а жінка дійницю поклала коло дверей та й почала його ловити, каже: “Занесу його дітям, та будуть гратися”. А пес поволі всунувся до стайні та й напився молока і пішов. Тоді горобець горою, горою — та й у двері, та й надвір. Жінка до молока, а молока — вже нема...
Отже зійшлися вони знов, ніби пес із горобцем, та й питає горобець: “А що, ситий?” — “Та вже ситий, нема що казати; напився, наївся, коли б ще й насміятися”.— “Добре,— каже горобець,— ще і насмієшся”. Привів його горобець у тік, стали за стогами сіна; каже горобець: “Дивися, що буде, та й будеш сміятися”. Але у току молотить дід з сином пшеницю. Прилетів горобець та й усе коло сина крутиться так, його навмисне зачіпає. Але син молотить, а далі не стерпів, та й як горобець навернувся ще раз, а він замахнувся його потягнути ціпом — горобець фуркнув у бік, а син діда ціпом фац по чолі, аж старому капелюх злетів на землю. А пес у сміх та й в ноги.
Зійшлися вони разом, питається горобець: “Ну що, ти уже ситий?” — “Ситий,— відповідає пес,— наївся, напився і насміявся... Дай тобі, боже, здоров'я!”...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Горобець прислужує псові txt скачати, читати Горобець прислужує псові jar скачати, читати Горобець прислужує псові fb2 скачати, читати Горобець прислужує псові epub скачати, читати Горобець прислужує псові doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено