Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Два брата і чудовисько

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жили-були чоловік і дружина, і було в них багато дітей. Одного разу дружина, яка завжди мучилася від того, що не знала, чим нагодувати дітей, вирішила втопити в річці трьох старших хлопчиків. Що задумала, то і зробила. Але два хлопчика з трьох вміли плавати і тому врятувалися. Потонув тільки молодший. Доплили брати до іншого берега і вийшли в тому місці, де жило чудовисько з шістьма головами. Старший брат був сміливіший молодшого й тому велів йому сховатися в чагарнику на березі, а сам вирішив піти подивитися, де вони тепер будуть жити. Перетнув він оброблені поля і прийшов до круглих хат.
Жили-були чоловік і дружина, і було в них багато дітей. Одного разу дружина, яка завжди мучилася від того, що не знала, чим нагодувати дітей, вирішила втопити в річці трьох старших хлопчиків.
Що задумала, то і зробила. Але два хлопчика з трьох вміли плавати і тому врятувалися. Потонув тільки молодший. Доплили брати до іншого берега і вийшли в тому місці, де жило чудовисько з шістьма головами.
Старший брат був сміливіший молодшого й тому велів йому сховатися в чагарнику на березі, а сам вирішив піти подивитися, де вони тепер будуть жити. Перетнув він оброблені поля і прийшов до круглих хат. Увійшов він у першу, найбільшу хижу, оглянув її і, переконавшись, що в ній нікого немає, став наводити порядок. Прибрав він
хатину і заходився готувати їжу. А ввечері з'явилося чудовисько, озирнулося навкруги, потягнуло носом і, відчувши чужий запах, прогарчало:
- Тут пахне людиною! Тут пахне людиною!
Хлопчик зовсім не злякався чудовиська, не втік від нього.
- Не бійся, не бійся, мій маленький, я не зроблю тобі нічого поганого. Ми будемо жити з тобою дружно! - Прохрипіло чудовисько.
Дуже задоволене, що помешкання його прибрано, чудовисько накинулося на їжу, яку приготував хлопчик. Воно жерло все зі страшною швидкістю. Один ковток - і вся їжа в горщиках з'їдена, другий ковток - і всі глеки порожні. І хлопчикові нічого не залишилося.
- А для себе, мій хлопчик, приготуй ще що-небудь! Тільки спочатку дай мені покурити трубку! А-а-а! - Позіхнуло чудовисько, проковтнуло трубку і завалилося спати.
На наступний день, коли чудовисько пішло, до хижі прийшов молодший брат. Обидва хлопчика старанно прибрали хатину і приготували їжу.
- Тут пахне людиною! Тут пахне людиною! - Вигукнуло чудовисько, відчувши незнайомий запах.
Увійшовши до хижі, воно спитало:
- Скажи, мій хлопчик, що ти робив сьогодні?
- Нічого я сьогодні не робив, я з'їв всю твою їжу і перебив весь посуд! - Зухвало відповів молодший брат.
- Як?! Ти нічого не робив, посмів з'їсти мою їжу і ще перебив весь посуд? - І розгніване чудовисько кинулося на хлопчика. Старший брат сховався від страху, а молодший став боротися з чудовиськом. У цей час у двері заглянула старенька, яка жила поблизу.
- Якщо ти не впораєшся з ним, розбий горщик, який стоїть он у тому кутку! У цьому горщику прихована сила чудовиська!
Хлопчик миттю схопив горщик, кинув його на підлогу, і горщик розбився. А чудовисько, втративши свою силу, впало.
- Бідні хлопчики, нема у вас ні батька, ні матері! - Співчутливо сказала старенька. - Послухайте моєї ради: відріжте у чудовиська голови. Візьміть їх із собою і там, де ви захочете жити, киньте їх на землю.
Хлопчики так і зробили. Відрізали голови у чудовиська, взяли їх з собою і відправилися світ за очі.
Йшли вони, йшли і прийшли на прекрасне місце - навколо ліс, широке поле, на якому можна було обробляти город, і річка з прозорою водою. Тут хлопчики й кинули голови чудовиська на землю. І одразу ж пере...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Два брата і чудовисько txt скачати, читати Два брата і чудовисько jar скачати, читати Два брата і чудовисько fb2 скачати, читати Два брата і чудовисько epub скачати, читати Два брата і чудовисько doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено