Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Два барани і вовк

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Одного разу вовк сильно зголоднів. Виліз він з свого лігва на горі і спустився по лісовому схилу вниз, в долину. Довго нишпорив він по полях і дорогах. Вже зовсім було зневірився знайти здобич, втомився і хотів прилягти відпочити, як раптом відмітив двох жирних баранів, які мирно паслися на великій поляні. Вовк додав ходу і через декілька хвилин опинився поряд з ними.

- Смачного! Радий вас бачити, дорогі барани, - сказав вовк.

- Ласкаво просимо, гірський вовче, - відповіли барани.- Що привело тебе в наші краї?

- Та ось яка справа, дорогі барани: цього дня у мене за весь день макової росинки в роті не було. Тому маю намір я негайно з'їсти вас обох.

- Ну, що ж! - відгукнувся один з баранів, той, що постарше.- Давай зробимо так: перш ніж нас є, розсуди ти наша суперечка. Бачиш луг? Нам потрібний землемір, який розділив би його навпіл. А то ми як прийдемо сюди, так і починаємо сваритися. Кожен думає, що інший у нього найсвіжішу і смачнішу траву відбирає. Поки сперечаємося та сваримося, апетит пропадає. Ось ми і просимо тебе: розділи цей луг навпіл, поклади край нашій суперечці.

Вовк замислювався.

- Як же я його розділю? - озирається він по сторонах.- Луг-то он якою великий! Хіба дізнаєшся, де у нього середина?

- Це, право, дурниці, - відповів баран. - Я піду в один кінець лугу, а мій приятель в іншій. Встанемо ми якраз один проти одного. Ти даєш нам знак, ми зі всіх ніг пострибаємо до тебе. Де зустрінемося, там і середина.

- Це ти добре придумав, - похвалив вовк барана.

Пішли барани - один направо, інший наліво, дійшли до кінця лугу і зупинилися. Вовк дав їм знак, барани зірвалися з місць і у всю прудкість помчали прямо на вовка. Той і озирнутися не встиг, як вони збили його з ніг. Повалився вовк на землю і довго так пролежав, а коли опам'ятався, баранів і слід простиг.

Вовк стогнав, поохав і, ледве тримаючись на ногах, потягнувся додому. Плентається по дорозі і засуджує:

- Ні дід, ні батько мій ніколи не за свою справу не бралися. Чому навчені були, то і робили. Адже як добре жили! По горах і лісах нишпорили, кіз та баранів ловили. Навіщо ж я, недолугий, не за свою справу узявся, надумався землеміром стати?!...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Два барани і вовк txt скачати, читати Два барани і вовк jar скачати, читати Два барани і вовк fb2 скачати, читати Два барани і вовк epub скачати, читати Два барани і вовк doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено