Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Допомога пса вовкові

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Господар вигнав на старість від свого двору собаку. Це й зрозуміло: доки собака молодий був, то відганяв від його двору неприятелів, котрі би могли його образити, звірі також щоб ніякої шкоди не робили; тоді його господар любив. А як же прийшло на старість, вже так нездужав, почали його бити. “От,— каже,— зробився ледащем! Не бреше нічого! Коли ж даєш йому їсти, щоб він Добре нажерся, тоді він іде, сто кротів його матері, в солому спати!” Досить того, що як почали того бідного собачиську бити, їсти не давати,— доки не вигнали.
Взяв пес і йде з плачем не знати куди. Аж тут зустрічається з ним вовк і каже: “А! Тут ти мені попався в руки! Ти то мене все відганяв від того-то і від того-то господаря, ніколи мені не давав там поживитися! Якби, боже борони, такі всі були на світі, то би прийшлося здохнути, а ти би не змилувався! Отже я тепер тебе за то з'їм”.— “Ей,— каже,— я навіть би тобі подякував, якби хтось мене з'їв. Бо мені вже однаково, то хотів, щоби мене з'їли, ніж я маю так на тім світі мучитися”.— “Ну чого? ” — запитує вовк. Жаль йому зробилося пса. “От,— розповідає пес,— доки молодий був, відганяв від двору свому господарю різних злодіїв, щоби його не образили, звірів також ніколи не допускав до двору, то тоді і добрий у нього був. А тепер, на старість, коли б я мав надіятися на краще, то мені стало гірше!” — “Ну, чого?” — каже вовк. “От чого: б'ють мене, їсти не дають! Та й чого ж триматися? Ще й буками від двору геть відганяють. Та й я взяв і пішов. Але от щоб хтось мене з'їв! Аби згинути, тільки би не мучитися так довго!”
Вовка ті слова дуже пройняли, він і каже: “Я тобі пораджу, як ти маєш зробити, щоб тобі так було, як перше. Іди ти назад додому і не йди нікуди... Вони, тобто той твій господар із господинею, вийдуть завтра жати, і вона винесе з собою маленьку дитину, що має, і покладе її з колискою під снопами. І ти щоби за ними вийшов на поле”.— “А як же я,— каже,— піду за ними, коли вони мене будуть бити?” — “Ну, не зважай на те, бо треба щоби ти вийшов! І простягнешся коло тієї дитини і лежи. Вони будуть жати, відійдуть далеко, а я помаленьку підсунуся і вхоплю ту дитину, і буцім буду втікати. То ти зараз за мною побіжиш. А я зразу швидко буду бігти, а потім помаленьку. То як зрівняєшся зі мною, то зроби вигляд, наче починаєш мене кусати. То я зараз відпущу ту дитину, а сам втечу. Господарі як прибіжать, втішаться дуже, зараз тобі дадуть їсти, і знов так тобі буде, як і перше”.
Зрадів пес, побіг додому. От тільки настав ранок, іде господар з господинею жати і беруть дитину з собою в поле. Ось тут і пес з'явився і біжить за ними. Вони зараз же почали його бити, кричати. “От,— кажуть,— десь пішов, а тепер знов, приблудо непотрібна, приволікся!” — “Що би його забити або що такого,— каже жінка,— щоб такий непотріб не знаходився коло нашого двору!”
І йдуть вони собі в поле, а пес за ними. Прийшли на поле, поклали під снопами дитину, а самі взялися жати. От вже відійшли кавалок, пес прийшов собі та й простягся коло тієї дитини і лежить. А вовк вже чекав в коноплях.

Висунувся помаленьку та й схопив дитину за пелюшки, далі — з нею втікати! От тут побачили люди, наробили крику: “Вовк! Вовк взяв дитину!” Пес тут зірвався та за ним, люди почали цькувати. От вовк дивиться, що вже пес от-от його вже має наздогнати,— почав помалу бігти. Пес наблизився, злапав ніби вовка за задок, почав його кусати. Вовк дитину пустив, побіг, а пес залишився коло тієї дитини і чекає, коли господарі поприходять. Незабаром прийшов господар і господ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Допомога пса вовкові txt скачати, читати Допомога пса вовкові jar скачати, читати Допомога пса вовкові fb2 скачати, читати Допомога пса вовкові epub скачати, читати Допомога пса вовкові doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено