Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Діти короля ейлпа

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Давним-давно біля підніжжя обмерзлих горбів в густій тіні дерев відбулася битва між королем Ейлпа і друїдами. І коли битва закінчилася, король Ейлпа разом з своїми воїнами лежав мертвий на землі, а друїди ходили по його палацу і виспівували свої дикі переможні пісні.
І раптом вони відмітили обох дітей короля Ейлпа: хлопчик і дівчинка сиділи скорчившись, біля величезних дверей. Їх підняли і з торжествуючими криками потягнули до предводителів.
- Дівчинку ми візьмемо собі, – вирішили друїди. – І хай всі знають, що відтепер вона належить нам.
Тоді одна з їх жінок доторкнулася до полонянок;е. І ось біла шкіра дівчинки стала зеленою, як трава.
Але друїди ще не вирішили, що їм робити з сином короля Ейлпа. І він раптом вирвався з їх рук і побіг з швидкістю оленя. Хлопчик біг, поки не піднявся на вершину гори Бек-глойн, що означає “Скляна гора”. На її крижаній вершине він і заснув в ту ніч. Але поки він спав, один друїд знайшов його і зачарував – обернув в прудкого пса, а потім відвів назад у палац;. Проте він не позбавив короля дару мови.
Друїди, збираючись покинути палац; короля Ейлпа, залишили в нім королевну, щоб вона дивилася за своїм братом. До того ж вона відмовлялася покорятися їх жінкам, і ті були раді звільнитися від неї.
- Зелена дівчинка і пес-принц житимуть разом в будинку свого батька - прорік предводитель друїдів. – Ми їх зачарували, і наші могутні чари не розсіються, поки не відбудуться дві події. Якщо яка-небудь жінка подобрій волі погодиться залишитися тут на все життя і не покидати хорта-пса, король знову прийме свій колишній вигляд. А якщо королеву поцілує принц;, шкіра її знову стане такою ж білою, якою була раніша.
Королева стояла біля входу в палац;, обвивши зеленою рукою шию прудкого пса, а предводитель друїдів широким жестом показав на двір, що вистилався кістками полеглих у великій битві. І перед тим, як назавжди піти звідси, він вимовив ще одне пророцтво:
- Кістки батька вашого і воїнів його залишаться тут, і висушить їх сонцьце, і дощі відмиють їх дочиста, і будуть вони лежати, непохоронені, поки діти дітей ваших не зрадять їх землі.
Багато років брат і сестра жили одні в отчому будинку. І поки навколо нього все пишніше і пишніше розросталася папороть, підліткові роки королівських дітей минули. Зеленошкіра королева, висока і струнка бродила по спорожнілих спокоях, і зелене волосся розсипалося у неї по плечам. За нею по п'ятах ходив сухорлявий хорт пес з людськими очима.
Він володів даром мови, і в душі у нього жили мрії, властиві юним людям.
І ось коли брат і сестра стали вже дорослими, сусід їх покійного батькая король Ербі, виступив в дальній похід з трьома сотнями воїнів. Але не встигли вони заглибитися в гори, як з неба спустився густий білий туман, і король збився із стежки. Він зі свитою розгублено пробирався вперед навпомацки, марно прагнучи відшукати стежку і не втратити із виду своїх супутників.

- Тримаєтеся ближче до мене! – крикнув він.
З непроглядної тьми йому відгукнулося тільки сто чоловік.
Король все брів і брів вперед і ось розрізнив праворуч від себе слабкий поблиск тихого гірського озера і крикнув знову:
- Тримаєтеся ближче до мене!
Цього разу відгукнулися тільки двадця його воїнів.
Він вихопив з піхов палаш, немов бажаючи розітнути їм туман, і знову пішов вперед. А коли розрізнив зліва від себе трохи видні контури могутньої ялини крикнув утретє:
- Тримаєтеся ближче до мене!
Але тепер відгукнулося лише троє воїнів.
Нарешті; він забрів по коліно в густу гущавину папороті і востаннє покликав сво...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Діти короля ейлпа txt скачати, читати Діти короля ейлпа jar скачати, читати Діти короля ейлпа fb2 скачати, читати Діти короля ейлпа epub скачати, читати Діти короля ейлпа doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено