Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Чудове насіння

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Багато століть тому знаходилась в Тібеті велика держава Було. Мешканці цієї держави займалися лише скотарством. Тому вони не знали іншої їжі, окрім яловичини та баранини, не пили інших напоїв, окрім ячого та козячого молока. Про смачну цзамбу і цянь, що з зерен ячменю роблять, ніхто навіть і не чув.
Мешкав в державі Було один коваль, майстер на всі руки. У того коваля був син, на ім'я Ачу, юнак розумний, добрий і відважний. Одного разу від іноземних купців, що прибули до країни Було з різним товаром, Ачу почув про золотаві зерна ячменю, які дають смачну і поживну страву. – Це чудове зерно,– сказали купці,– зберігається в печері могутнього гірського духа Жуди, що мешкає за дев'яносто дев'ятьма високими горами і дев'яносто дев'ятьма широкими річками. І вирішив тоді Ачу вирушити до гірського духа і попросити у нього насіння ячменю для свого народу.
Розповів юнак про свій намір батькові та матусі. Довго не погоджувалися батьки відпустити свого єдиного сина в таку важку і небезпечну путь. Але юнак був наполегливий, і батьки нарешті поступилися. Двадцять приятелів Ачу вирішили їхати разом з ним до гірського духа. Всім їм коваль викував по доброму мечу, і раннім літнім ранком маленький загін вирушив в дальню дорогу. Довго їхав Ачу зі своїми супутниками. Важким був їхній путь. Тільки перейдуть вони через одну гору, попереду відразу ж інша виступає. Тільки переправляться через одну річку, їм зустрічається інша. То один, то другий гинули дорогою сміливці, що супроводжували Ачу. Хто в глибоке провалля впав, хто в стрімкій річці втопився, кого дикі звірі роздерли або отруйні змії покусали.
Отже, перейшовши через дев'яносто вісім гір і дев'яносто вісім річок, живим залишився лише один Ачу. Тримаючи на поводах свого коня, крок за кроком почав сходити юнак на дев'яносто дев'яту гору. Досягнувши перевалу, він побачив там стару жінку, яка пряла вовну під високою сосною. Підійшов до неї Ачу, шанобливо вклонився і спитав, де знаходиться помешкання гірського духа Жуди і як до нього дістатися.
Хто ти є, і навіщо тобі потрібен Жуда? – спитала його стара. Ачу розповів їй, звідки він і що привело його сюди. Сподобався бабуні – а була то богиня землі – ввічливий і красивий юнак, і вона сказала:
– Жуду знайти дуже легко. Зійдеш з гори, побачиш річку. Перейди через неї і йди верхи вздовж берега. Біля витоків річки тобі зустрінеться величезний водоспад. Там три рази вигукни ім'я гірського духа, і він з'явиться.
Дійшов Ачу до витоків дев'яносто дев'ятої річки і побачив водоспад, який з шумом спадав з високої гори. Став обличчям до водоспаду і голосно вигукнув: – Шановний гірський дух Жуда! З'явись мені, будь ласка, у мене є до тебе справа! Вигукнув він ці слова три рази, і раптом із струменів водоспаду виник величезний старець. Голова його здіймалася понад горою, а борода, що звисала до самої ріки, сама була схожа на водоспад.
– Хто мене гукав? – громовим голосом спитав гірський дух.– Чи не ти, юначе? Звідки ти прийшов і навіщо я тобі потрібен?
– Шановний гірський дух Жуда,– відповідав йому Ачу,– я прийшов сюди з країни Було. Говорять, у тебе є насіння ячменю. Дай мені трішки цього насіння, і я віднесу його своєму народу.
– Ти помилився, юначе,– засміявся гірський дух,– у мене ніякого насіння немає. Ячмінь вирощує цар змій Кабуле, лише в нього є зерня ячменю. Зажурився Ачу. Почав він гірського духа розпитувати, де мешкає цар змій і як у нього зерня ячменю роздобути.
– Цар змій,– відповідав йому дух,– мешкає у великій гірській печері, в семи дн...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Чудове насіння txt скачати, читати Чудове насіння jar скачати, читати Чудове насіння fb2 скачати, читати Чудове насіння epub скачати, читати Чудове насіння doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено