Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Чорний бик норроуейській

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жив колись король, і були у нього три дочки. Старші дочки були дуже негарні і до того ж гордячки, а молодша - така красуня, така покірлива, що не тільки батьки, але і всі люди в країні не могли на неї нарадуватися.
І ось раз увечері сиділи всі три принцеси разом і говорили про те, за кого їм хотілося б вийти заміж.
- Я б пішла тільки за короля, - мовила старша принцеса.
Середня принцеса сказала, що вийде заміж тільки за принца або герцога.
- Бач які ви гордячки! - розсміялася молодша.- А я б погодилася піти хоч за Чорного Бика Норуейського!
І більше принцеси про це не говорила. А на інший ранок, тільки вони сіли снідати, як за дверима пролунав страшний рев - це Чорний Бик Норроуейський з'явився за своєю нареченою. Ну і перелякалися всі в палаці! Адже Чорний Бик був страховище із страховищ.
Король з королевою не знали, як врятувати дочку. Нарешті вони вирішили підмінити наречену і вивели до чудовиська стару бабу. Посадили її бикові на спину, і той помчав з нею геть.
Ось бик прибіг в дрімучий ліс, скинув свою ношу на землю і побачив, що наречену підмінили. Тоді він помчав назад і увірвався в палац з гучним і лютим ревом. Цього разу король з королевою вивели до нього служницю, але їм знову не вдалося його обдурити.
Одну за іншою віддали вони бикові всіх служниць, а потім і двох старших дочок, але і з ними бик обійшовся не краще, ніж із попередніми. Хочеш не хочеш довелося королеві і королеві віддати йому свою молодшу, улюблену дочку.
Далеко поніс її Чорний Бик. Мчався він дрімучими лісами і безлюдними пустками, по якомусь часі принцеса відмітила в шкурі Чорного Бика шпильку і витягнула її. І раптом дикий звір перетворився на прекрасного принца!
Велика була радість принцеси, коли принц впав до її ніг і став дякувати їй за те, що вона розвіяла злі чари і звільнила його. Але - на жаль! - в розчинився принц у повітрі, зник наче його й не було.
Тільки що принцеса себе не пам'ятала від щастя, а зараз серце у неї розривалося від горя. І ось вона вирішила обійти хоч все світло, але знайти принца.
Багато шляхів і доріг виходила вона, але довго, дуже довго нічого не чула про свого коханого.
І ось якось брела вона темним лісом і заблукала. Спустилася ніч, і принцеса вирішила, що прийшла її смерть: або в лісі замерзне, або з голоду помре. Але раптом вона відмітила між деревами вогник. Пішла на цей вогник і побачила маленьку хатину. У хатині жила старенька жінка. Вона запросила її зайти, погодувала і залишила ночувати.
На ранок старенька дала дівчині три горіхи і мовила:
- Не розбивай їх, поки тобі самій горе трохи не розіб'є серце!
Потім показала принцесі дорогу і побажала їй успіхів.
Знову принцеса відправилася в шлях. Незабаром повз неї проїхало декілька кавалерів і пані, і всі вони весело базікали про те, як святкуватимуть весілля герцога Норроуейського. Потім дівчина нагнала безліч інших людей. Вони теж поспішали на весілля герцога і чого тільки не несли з собою!
Нарешті принцеса дісталася до замку, де натовпи кухарів і пекарів стурбовано снували назад-вперед, не знаючи, за що узятися спочатку.
Поки принцеса стояла і дивилася на них, за її спиною пролунав шум. Це повернулися з полювання панове, і один з них крикнув:
- Дорогу герцогові Норроуейському!
І мимо принцеси промчали її коханий і якась прекрасна леді.
Тут принцеса відчула, що горе ось-ось розіб'є їй серце, але вона пригадала наказ старенької і розбила один горіх. І негайно з горіха вийшла крихітна жінка. Це була фея; вона тримала в руках шерсть і почала її розчісувати.
Тоді принцеса ув...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Чорний бик норроуейській txt скачати, читати Чорний бик норроуейській jar скачати, читати Чорний бик норроуейській fb2 скачати, читати Чорний бик норроуейській epub скачати, читати Чорний бик норроуейській doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено