Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Цап та дурна вівця

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Цап унадився в город. Бувало, як тільки пастухи виженуть свою череду, то цапок зразу як добрий іде, головою покивує, бородою потрясає. А скоро хлопці присядуть де в рові камінчиками бавитися, то цапок простісінько біжить в капусту!..
Раз пішов він тією знайомою дорогою. Іде собі та пофиркує. На той час відбилася дурна вівця від череди, зайшла в бур'яни, кропиву та лопухи, стала та й блеє і оглядається, чи не знайдеться який добрий чоловік, щоб її вивів з тієї біди. Побачивши цапа, зраділа, як рідному братові. “Піду,— каже,— хоч за ним, чи він мене виведе; та вже мені не першина за ним іти; у нас наперед череди також все одно цап ходить; за ним іду сміливо”.

Пішла овечка за цапом. Він через рів — і вона через рів; він через пліт — вона собі через пліт та й забрела з ним в город. Цього разу заглянув якось-то господар раніше в свою капусту і побачив непроханих гостей. Ухопив хворостину та пустився до них на привітання. Цапок швидший, перескочив назад через пліт, драпнув та й пішов собі в чисте поле. А бідна овечка замоталася, стала кидатися з переляку на всі боки та й попалася в руки. Не жалів же і господар своєї хворостини; зовсім її поло-мав на бідній овечці, так що уже вона блеяла не своїм голосом, а допомогти нема кому. Нарешті господар подумав собі: “Який гаразд? Іще уб'єш дурну вівцю та потому її господар по судах тягати тебе буде”. І вигнав її ворітцями, але ще таки на дорогу парнув її вздовж добре хворостиною.
Прийшла вівця в череду та й плаче на цапа. А цап каже: “А хто тобі казав за мною бігати? Я пішов, та на свою голову. А коли мужик мені випарить боки, то я ні на кого не буду плакати: ні на господаря, чому дома не годує, ні на пастуха, чому не пильнує мене, а буду мовчати та терпіти. А ти для чого понеслася за мною? Я тебе не кликав!..”

І цап, хоч ледащо, добре каже. Дивись кожний своїми очима, розбирай своїм розумом та іди туди, куди краще. І у нас також так буває: один пуститься на який-будь гріх, а другий, дивлячись на нього, ну ж собі за ним, а потому, як попадеться в біду, нарікає гірко на того, хто його на зле намовив. А чи ж у тебе самого не було свого розуму?.....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Цап та дурна вівця txt скачати, читати Цап та дурна вівця jar скачати, читати Цап та дурна вівця fb2 скачати, читати Цап та дурна вівця epub скачати, читати Цап та дурна вівця doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено