Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Бите телятко

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Був собі чоловік та жінка; та нічого в них не було, тільки одне телятко. Ото воно так жило, як слід, а то якось щось воно й спортилося. Був у них стіжок сіна; то це чоловік підкине, то воно й з'їсть; та все й їсть, і їсть... Той чоловік увійшов снідать та й каже: “Жінко! Що мені робить оцьому теляті? Що вже скільки сіна було, та й поїло. Чи його зарізать, чи що?” — “Ні,— каже,— облупи та на вулицю випусти, нехай іде, живе”. Він облупив та й пустив.
Іде та й іде те теля. Аж біжить кабан та й каже: “Куди йдеш, луплене теля?” — “Світ за очима, а смерть за плечима; ходім за товариша”. Тоді кабан каже: “Ходім”.
Ідуть та ідуть. Біжить баран та й каже: “Куди йдеш, луплене теля?” — “Світ за очима, смерть за плечима; ходім за товариша”.— “Ходім”.
От ідуть. Біжить гусак та й каже: “Куди йдеш, луплене теля?” — “Світ за очима, а смерть за плечима; ходім за товариша”.— “Ходім”.
Ідуть та йдуть. Біжить селезень та й каже: “Куди йдеш, луплене теля?” — “Світ за очима, смерть за плечима; ходім за товариша”.
Ідуть та й ідуть. Аж біжить півень. “Куда йдеш, луплене теля?” — “Світ за очима, смерть за плечима; ходім за товариша”.
От ідуть та йдуть собі. Аж така хуртовина!.. Поставали та й радяться. Кабан каже: “Я побіжу в болото та в мох уриюсь!” А баран каже: “Я побіжу та в дупло влізу”. А гусак каже: “Я полечу на вербу, одно крило простелю, а одним укриюсь”. Селезень каже: “Я полечу на вербу, одно крило простелю, а одним укриюсь”. Півень каже: “І я полечу на вербу, одно крило простелю, а одним укриюсь!”
А теля зробило хату собі... Зробило сінці і комору, прикоморок... Там усячина є,— жито і мука, усе є... Піч зробило собі в хаті. Пішло дровець назбирало та протопило хату та й лягло на печі.

От біжить кабан та й каже: “Одчини, луплене теля!” — “Не одчиню!” — “Ну, носом прорию”. Треба одчинять. Одчинило. Він увійшов та на піл і ліг. А воно на піч.
От біжить баран. “Мекеке, мекеке! Одчини, луплене теля!” — “Не одчиню!” — “Лобом проб'ю!” Воно встало, одчинило. Він увійшов та під піл. А воно на піч таки все дереться.
От біжить гусак: “Одчини, луплене теля!” — “Не одчиню!” — “Ну, носом проклюю!” Воно встало, одчинило. Він під покут та й сів.
От біжить селезень та й каже: “Одчини, луплене теля!” — “Не одчиню!” — “Ну, носом проклюю”. Воно одчинило. Він під піч у куточок.
От біжить півень, каже: “Одчини, луплене теля!” — “Не одчиню!” — “Носом проклюю!” Воно одчинило. Перед комином жердочка, він і сів на тій жердочці. От, ото вже ночувать їм треба.
Вовк прийшов та в комірку, виїв муку, поїв жито, все сало з'їв та тоді й увійшов у хату та на піч зирк! А теля з печі зирк! Та й каже: “Ей, браття! Вставайте вовка бить!”
Вони повставали, давай його молосовать там, бить ... От вони і вбили вовка та й витягли на вулицю, та й повходили в хату. Тоді півень і каже: “Якби подали сюди, так і облупили!”...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Бите телятко txt скачати, читати Бите телятко jar скачати, читати Бите телятко fb2 скачати, читати Бите телятко epub скачати, читати Бите телятко doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено