Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Бібліотеки світу

Бібліотеки світу

В кожній бібліотеці панує своя особлива атмосфера, яка формувалася довгі роки під впливом історичних подій, численних особистостей, розвитку науки. Це архіви знань всього людства, які зберігають літературні скарби, світогляди поколінь, їхні великі відкриття і помилки, історії окремих людей і цілих націй загалом. Спробуємо познайомитися з декількома, з цих "храмамів культури".

 

 

Бібліотека в національному палаці, Мафрі, Португалія

mafra_lib

Побудована Мануелем Каетано де Соуза. Ця бібліотека 88 м в довжину, 9,5 м завширшки і 13 м у висоту. Чудова підлога покрита плиткою з сірого і білого мармуру. Дерев'яні книжкові полиці в стилі рококо, розташовані на бічних стінах у два ряди, розділені балконом з дерев'яними поручнями. Вони містять більше 35 000 книг у шкіряній палітурці. Серед них багато цінних бібліографічних примірників, таких як інкунабули. 
В бібліотеці мешкає декілька кажанів, які знищують всіх комах, які б моглиб зашкодити цьому безцінному кижковому скарбу.

 

Бібліотека Св. Женев'єви, Париж

lib_saint_gene

Бібліотека успадкувала праці та колекції одного з найбільших і найстаріших аббатств в Парижі.  Тут зберігається близько 2 млн. документів, що охоплюють всі області знання: філософія, психологія, релігія, соціальні науки, фундаментальних і прикладних наук, лінгвістики, мистецтва, літератури, географії, історії.

 

Найбільша правнича бібліотека в світі

lib_law_gotik

Бібліотека Університету Мічигану має 15-метрову стелю, величезні вітражі,пробкову підлогу і обшита дубом. Містить до 475 000 томів книг. Входить в десятку найбільшиху США. В рік бібліотеку відвідують більше 4420000 раз.


Зачекайте будь ласка...