Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Зміїне деревце.

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жив собі якось бідний чоловік і звали його Костакіс. Всі дні він працював зі сходу до заходу, а по неділях виходив у свій садок, сідав під яблунею, з'їдав хороший обід, а потім до вечора грав на сопілці і таким чином проводив свій день в задоволенні. І було в Костакіса добре серце: ні на кого він жодного разу не розсердився, ні з ким ніколи не посварився. Раз на недільний деньок, коли він грав на своїй сопілці і муркотів пісеньку, виповзла з затишного куточка змія і, хитаючись-кланяючись, почала танцювати перед ним у такт музиці. Спочатку злякався Костакіс, а потім заспокоївся.
Жив собі якось бідний чоловік і звали його Костакіс. Всі дні він працював зі сходу до заходу, а по неділях виходив у свій садок, сідав під яблунею, з'їдав хороший обід, а потім до вечора грав на сопілці і таким чином проводив свій день в задоволенні. І було в Костакіса добре серце: ні на кого він жодного разу не розсердився, ні з ким ніколи не посварився.
Раз на недільний деньок, коли він грав на своїй сопілці і муркотів пісеньку, виповзла з затишного куточка змія і, хитаючись-кланяючись, почала танцювати перед ним у такт музиці. Спочатку злякався Костакіс, а потім заспокоївся. Так ось воно і було - він грав, а змія танцювала. Нарешті змія вклонилася в останній раз і зникла, а там, де вона танцювала, побачив бідняк мішечок золотих монет. Бідолаха від радості трохи в танок не пустився, а потім і каже дружині:
- В наступну неділю я знову заграю на сопілці, тоді побачимо чи приповзе вона знову. Дивись тільки, нікому ні слова! Адже це не проста змія - це добрий дух нашого дому!
- Про що ти говориш! Хіба я розум втратила, щоб базікати про таке? Звичайно ж, це добрий дух нашого дому, у переказах про нього не дарма кажуть. Чула я, що змії люблять музику, може, їй подобається, як ти граєш?
- А ти, дурна, наді мною сміялася і тікала щонеділі до сусідок, щоб не чути моєї гри! Тепер бачиш, що вийшло!
Так в розмовах пройшов тиждень, а в недільний день вони знову побачили змію. Цілий рік так тривало, і кожного разу змія залишала Костакісу мішечок золота. Дивувався народ, що бідняки почали жити в достатку. Пішли плітки та пересуди. Тільки те й роблять, - як би дізнатись таємницю Костакіса! І раптом змія пропала!
Чекав бідняк, чекав, грав на сопілці, грав - все даремно: не виповзає змія!
Тоді вирішив Костакіс відшукати зміїну нору. А коли відшукав, побачив змійку, згорнувшись клубком, мертву. Засмутився бідний чоловік, заплакав гірко і зарив її в саду, біля огорожі.
А через кілька днів зросло на тому самому місці деревце дивовижне, ні на яке інше в світі не схоже. Підрив Костакіс трохи корінь і побачив, що деревце виросло на зміїних кістках. Тоді прикрив він коріння землею, а деревце про себе назвав зміїним. Всі дивувались тому деревцю, а таємне його ім'я, зміїне, ніхто знати не знав. Навіть дружина Костакіса не знала: не відкрив він їй, що виросло деревце на кістках змії.
І ось по неділях почали збиратися люди і ставити застави. Але завжди програвали: адже вони не знали таємне ім'я деревця. Приходив один, ставив заклад і запитував:
- Це яблуня? Це груша? Це мірабель?
Підходив інший і починав:
- Це гранат? Це персик? Це смородина?
Підходив третій:
- Це абрикос? Це інжир? Це помаранча?
Ніхто не міг вгадати, і бідняк вигравав безліч суперечок.
А жив в тій селі один хитрий і жадібний торговець, і вирішив він вивідати секрет у дружини бідняка. Він набрав їй вишивок, дрібничок, прикрас з підробленого золота, приніс і продав їй за дешево. Стали вони друзями. Раз торговець і каже:...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Зміїне деревце. txt скачати, читати Зміїне деревце. jar скачати, читати Зміїне деревце. fb2 скачати, читати Зміїне деревце. epub скачати, читати Зміїне деревце. doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено