Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Заяче сало

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Зібрався раз пан у далеку дорогу. Сів у коляску з парою коней, взяв із собою кучера Грицька і поїхав. Їдуть вони, їдуть - на дорозі ні шинку, ні хати, ні людини на зустріч. Нудно панові. Грицько пісні співає, Грицько на коней покрикує, а пан мовчить. Не пристало йому, бач, з простим мужиком розмовляти. Ну, їхали-їхали, мовчали-мовчали, та панові й нудно від нудьги стало. А тут як раз вискочив з лісу заєць. Ось пан і повів розмову:
Зібрався раз пан у далеку дорогу. Сів у коляску з парою коней, взяв із собою кучера Грицька і поїхав.
Їдуть вони, їдуть - на дорозі ні шинку, ні хати, ні людини на зустріч. Нудно панові. Грицько пісні співає, Грицько на коней покрикує, а пан мовчить. Не пристало йому, бач, з простим мужиком розмовляти.
Ну, їхали-їхали, мовчали-мовчали, та панові й нудно від нудьги стало. А тут як раз вискочив з лісу заєць. Ось пан і повів розмову:
- Бачив, Грицько, зайця?
- Еге.
- Гарний, Грицько, заєць?
- Угу.
- Ну, вже скажеш! Та хіба ж це заєць?! Ось у мене в лісі зайці, так зайці! Та скільки їх! Я їх з-за кордону привіз на розплід. Чуєш?
- Ого.
- Так от, привіз з-за кордону, і їх розплодилося, як маковинок в маці. Зібрався я раз на полювання, взяв із собою десять загоничів. Вони стали на мене зайців гнати: одного, другого, десятого, сотні, тисячі. .. Та ти чуєш, Грицько?
- Еге.
- Ну, вони женуть, а я тільки "бах!", "Бах!". Набив їх десятків п'ять. Не віриш?
- Чому не вірю? Буває.
Знову їдуть. Знову мовчать.
- Грицько, а Грицько, - каже пан, - одного зайця я вбив такого великого - ну, як баран. Як зняли з нього шкуру, стали сало топити, так витопили півпуда. Ось які у мене зайці!
- Буває...
- Так, мабуть, і пуд витопити можна.
Грицько слухав-слухав, та як крикне коням:
- Но-о-о, милі, скоро той міст, що під брехунцями ламається!
Почув пан і каже:
- Ось, Грицько, які зайці бувають ... Правда, півпуда в ньому не було, а фунтів десять таки витопити можна.
- Так... заєць зайцем.
Їдуть далі. Пан в колясці совається:
- А що, Грицько, скоро буде той міст, що ти говорив?
- Так, скоро, пан.
- Знаєш, Грицько, мабуть, на тому зайцю і десяти фунтів сала не було. Так, фунта три - чотири.
- Та мені що? Хай хоч так...
Ось ще трохи проїхали.
- А що, Грицько, скоро той міст буде?
- Так, скоро, пан. Ось-ось тільки в долину спустимося.
- Стривай, Грицько, не жени коней. Вони втомилися. А знаєш, той зайчишко зовсім не жирний був, так - мало-мало.
- Ну, бог з ним. . . От і долина, пан.
- Гм, знаєш, Грицько, який це до біса заєць був! Шкіра та кістки. Ні жиринки на ньому не було. Зовсім паршивенький зайчик. Навіть м'яса путнього не наростив.
- Та воно, - говорить Грицько, - заєць зайцем.
Спустилися в долину, пан і питає:
- А де ж, Грицько, той міст?
- А він, пан, розтопився, як то заяче сало, про яке ви розповідали....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Заяче сало txt скачати, читати Заяче сало jar скачати, читати Заяче сало fb2 скачати, читати Заяче сало epub скачати, читати Заяче сало doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено